دلیل افزایش قیمت برنج وارداتی اعلام شد | طرح نظارت سختگیرانه بر بازار آغاز می‌شود

مجید جعفری در گفت‌وگو با شهرآرانیوز از تکمیل ظرفیت ذخایر استراتژیک استان تا شش ماه آینده خبر داد و اظهار کرد: منظور از ذخایر استراتژیک، فهرست اقلامی است که برای تأمین سبد معیشت خانوار و اقلام اساسی موردنیاز است. براساس اصول پدافند غیرعامل، ما در خراسان رضوی باید همواره سه ماه ذخیره همه اقلام استراتژیک را تأمین کنیم که اکنون با تکمیل ظرفیت سیلو‌های گندم و ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام، این ذخایر تا شش و حتی ۹ ماه آینده تکمیل شده است.

وی افزود: در بازدیدی که اخیراً با حضور آقای استاندار انجام شد، اداره کل غله استان از موجودی خود رونمایی کرد و بر همین اساس است که می‌گوییم هیچ نگرانی برای تأمین ملزومات ماه مبارک رمضان و سال جدید وجود نخواهد داشت. در حوزه برنج نیز خوشبختانه همه ذخایر استان به طور کامل تکمیل شده و هم‌اکنون، فرایند تزریق انبوه انواع برنج متشکل از ایرانی و اقسام وارداتی به بازار درحال انجام است. شرایط مشابهی هم در حوزه روغن، دانه‌های روغنی و شکر وجود دارد.

مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: واقعیت بازار این است که وقتی قیمت‌ها در یک یا چند قلم آزادسازی می‌شود، اقلام مدنظر به نرخ جدید خرید و فروش شوند. چنین چیزی را هم در سال ۱۴۰۱ درباره روغن تجربه کردیم و هم در روز‌های اخیر که نرخ ارز تالار اول برای یارانه واردات برخی اقلام حذف شد. در چنین شرایطی، منطق بازار این است که قیمت‌ها ابتدا بالا می‌رود و پس از چند روز با رقابتی‌شدن بازار، به تدریج قیمت‌ها تا حدی کاهش پیدا می‌کند و تثبیت می‌شود.

{$sepehr_key_183843}

وی ادامه داد: اگرچه در روز‌های اخیر شاهد بروز رفتار مشابهی در حوزه مرغ، گوشت و تخم‌مرغ بوده‌ایم، اما نرخ عرضه برنج در برخی اقلام حتی افزایش داشته است. دلیل رفتار متفاوت برنج این است که عمده فشار بازار بر اقلام پاکستانی و هندی وارداتی است و به همین دلیل، برخلاف روغن، تخم‌مرغ، گوشت و مرغ که متکی بر نهاده‌هاست و امروزه همچنان موجودی بازار با نهاده‌های قیمت قبل تأمین می‌شود، در واقعیت بازار برنج شاهد اتکای قیمت‌ها بر واردات هستیم.

جعفری با بیان اینکه آزادسازی قیمت‌ها دلیلی برای رهاسازی بازار نیست، تصریح کرد: امروزه ما در مرحله گذار اقتصادی هستیم و به زودی به مرحله ثبات اقتصادی در بازار خواهیم رسید. در آن زمان است که فرلیند بازدید‌ها و رصد و پایش میدانی همچون گذشته با قوت آغاز خواهد شد. با همه این تفاسیر، همین الان نیز نظارت سختگیرانه‌ای بر بازار وجود دارد که متمرکز بر تفاوت قیمت‌هاست.

وی تأکید کرد: بازهم با تأکید به همه مردم عزیز اعلام می‌کنیم که همچون گذشته اصناف مسئولیت نظارت بر مجموعه‌های صنفی خود را برعهده دارند و دوشادوش آن‌ها، اداره کل صمت استان، سازمان جهاد، اداره کل تعزیرات حکومتی و حتی نهاد‌های نظارتی و امنیتی این فرایند را تثبیت خواهند کرد.

{$sepehr_key_184107}