آیا کودکان ما کتاب‌های درست می‌خوانند؟ | جشنواره رشد پاسخ می‌دهد

به گزارش شهرآرانیوز، سوسن کشاورز بیست و سومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد را زمینه‌ساز رشد مخاطبان این جشنواره می‌داند و بر لزوم حمایت‌های در زمینه گفتمان‌سازی و ترویج آن تأکید کرد.

داور گروه کتاب‌های علوم تربیتی در آستانه برگزاری اختتامیه بیست‌وسومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد، گفت: طی سال‌های گذشته تلاش جشنواره کتاب رشد بر این بوده است که بخشی از رشدی که نظام رسمی تعلیم و تربیت به دنبال آن است را تقبل کند.

وی در ادامه افزود: جشنواره کتاب رشد مخاطبان خاص خود را دارد که عمدتاً به دنبال کتاب‌های مناسب برای کودکان و نوجوانان هستند. به دلیل وجود همین مخاطبان خاص، کتاب‌هایی که در این جشنواره معرفی می‌شوند از محتوا و تصویرسازی‌هایی که به ارزش‌های ملی و فرهنگی توجه ویژه‌ای دارند برخوردارند.

کشاورز با اشاره به اینکه جشنواره کتاب رشد زمینه ساز رشد دانش‌آموزان، خانواده‌ها و معلمان است، تصریح کرد: این جشنواره به ناشران نیز جهت می‌دهد که کتاب‌هایی چاپ نمایند که برای مخاطبان خاص این جشنواره باشد و از این طریق فروش خود را نیز بالا ببرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی درخصوص وجه تمایز این جشنواره با جشنواره‌های هم‌سو گفت: این جشنواره در آستانه بیست‌وسومین دوره برگزاری تلاش کرده تا خود را به جامعه هدف معرفی نماید؛ لذا باید بیشتر به خانواده‌ها و مدارس معرفی شود چرا که زمینه ورود کتاب‌های مناسب را به مدارس ایجاد نموده است.

{$sepehr_key_184978}

وی در ادامه اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های خانواده‌ها درخواست منابع معتبری است که توسط کارشناسان و ارزیابان بررسی و تأیید شده باشند. جشنواره رشد از این لحاظ خدمت ارزنده‌ای به خانواده‌ها می‌کند و چنین امکانی را به صورت رایگان در اختیار آنها می‌گذارد.

کشاورز ضمن اشاره به ضرورت شناسایی کتاب‌های مناسب برای کودکان و نوجوانان، گفت: کوکان و نوجوانان امروز به دلیل حضور نامحدود در فضای رسانه‌ای و فضای مجازی بعضاً امکان شناسایی کتاب‌های مناسب را ندارند. این جشنواره کمکی به آنها است تا به راحتی به کتاب‌های مناسب دست یابند.

داور بیست و سومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد، تاکید کرد: جشنواره رشد زمینه رشدیابی را برای همه گروه‌ها اعم از خانواده‌ها، ناشران و کودکان و نوجوانان فراهم کرده است و لازم است حمایت‌های لازم در زمینه گفتمان‌سازی آن صورت بگیرد تا مخاطبان بیشتری آن را بشناسند.