آمریکا ۱۴۰۰ تبعه یمنی را اخراج می‌کند

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزارت امنیت داخلی آمریکا امروز جمعه اعلام کرد که وضعیت حفاظت موقت (معروف به تی‌پی‌اس) برای اتباع یمن پایان می‌یابد و یمنی‌هایی که تحت این برنامه در آمریکا زندگی می‌کنند باید این کشور را ترک کنند، وگرنه بازداشت و اخراج خواهند شد.

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی، در بیانیه‌ای گفت: پس از بررسی شرایط یمن و مشورت با نهاد‌های دولتی مربوطه، به این نتیجه رسیدیم که یمن دیگر شرایط لازم برای ادامه این حمایت را ندارد.

{$sepehr_key_188934}

او افزود: اجازه ماندن موقت این افراد در آمریکا با منافع ملی این کشور مغایر است. این برنامه برای مدت محدود طراحی شده و دولت فعلی در حال بازگرداندن آن به هدف اصلی خود است. اولویت ما امنیت ملی و منافع آمریکا است.

برنامه موسوم بع حمایت موقت برای یمن از فروردین ۱۳۹۴ و به دلیل جنگ داخلی، بحران انسانی شدید و ناامنی آغاز شد و در دوره‌های مختلف تمدید گردید که آخرین آن تا اسفند ۱۴۰۴ است.

طبق اعلام وزارت امنیت داخلی، برنامه حفاظت موقت احتمالاً تا اواسط فروردین ۱۴۰۵ ادامه خواهد داشت. شهروندان یمنی که تحت این برنامه در آمریکا هستند و وضعیت قانونی دیگری ندارند، ۶۰ روز فرصت دارند تا به‌صورت داوطلبانه خاک آمریکا را ترک کنند. در غیر این صورت، پس از پایان مهلت، به اجبار بازداشت و اخراج خواهند شد.

خبرگزاری رویترز نوشت که این اقدام بخشی از سیاست گسترده دولت ترامپ برای پایان دادن به برنامه حفاظت موقت است. یمن سیزدهمین کشوری است که از ابتدای دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، این حمایت برای آن لغو یا هدف قرار گرفته؛ پیش از این کشور‌هایی مانند سومالی، هائیتی، نیکاراگوئه، هندوراس، نپال، میانمار و اتیوپی نیز مشمول تصمیمات مشابه شده بودند.

تعداد اتباع یمنی که تحت تأثیر این مسأله قرار خواهند گرفت بین ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰ نفر اعلام شده است.

منتقدان می‌گویند که بسیاری از این افراد بسیاری سال‌هاست که در آمریکا کار و زندگی می‌کنند و مالیات می‌پردازند. به گفته آنها، این تصمیم بیشتر سیاسی است و بخشی از سیاست «آمریکا اول» به شمار می‌رود و مبتنی بر واقعیت‌های میدانی یمن نیست.

سازمان‌های حقوق بشری نیز هشدار داده‌اند که بازگشت به یمن – با وجود ناامنی، جنگ و بحران انسانی – بسیار خطرناک است و ممکن است این تصمیم با چالش‌های قضایی رو‌به‌رو شود.

منبع: فارس

{$sepehr_key_188933}