تولد بره‌های پنج‌قلو در ایستگاه اصلاح نژاد شمال شرق کشور | جهش در تولید گوسفندان پربازده بومی + عکس

به گزارش شهرآرانیوز، رضا اشکانی‌فر در جمع خبرنگاران در جریان بازدید از ایستگاه اصلاح نژاد عباس‌آباد، اظهار کرد: در فصل جاری شاهد زایش چندین رأس میش با بره‌های پنج‌قلو در این ایستگاه بوده‌ایم که بیانگر پیشرفت چشمگیر در اصلاح نژاد و ارتقای بهره‌وری گوسفندان منطقه است.

وی افزود: ایستگاه اصلاح نژاد عباس‌آباد در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب‌شرقی مشهد واقع شده و از سال ۱۳۴۲ فعالیت خود را با هدف ایجاد بانک ژن بومی شرق کشور و حفظ و پرورش نژاد بلوچی آغاز کرده است. این مرکز با بهره‌گیری از کارشناسان فنی متخصص و بیش از نیم قرن تجربه، موفق شده است با شناسایی توان ژنتیکی گوسفند بلوچی و سنتز و تولید نژاد‌های پربازده «آرمان» و «ایران‌بلک» نقش مؤثری در افزایش راندمان تولید و سودآوری دامداران ایفا کند.

زایش بره‌های پنج‌قلو در ایستگاه اصلاح نژاد شمال شرق کشور | جهش در تولید گوسفندان پربازده بومی + عکس

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: نژاد‌های جدید ترکیب‌شده با دارابودن ژن چندقلوزایی، راندمان زایش بیش از ۱۵۰ درصد در هر دوره دارند که بیش از دوبرابر میانگین تولید گله‌های بومی است.

اشکانی‌فر ادامه داد: فعالیت‌های اصلاح نژادی در این ایستگاه، زمینه‌ای پایدار برای توسعه اقتصادی دامداران شرق و جنوب شرق کشور فراهم کرده است. هر سال حدود یک‌هزار رأس از دام‌های اصلاح نژادی تولیدی ایستگاه بین متقاضیان و گله‌داران این مناطق توزیع می‌شود.

وی در پایان تأکید کرد: استفاده از این نژاد‌های پربازده، ضمن صرفه‌جویی در هزینه‌های پرورش، می‌تواند به‌طور مستقیم بهره‌وری، تولید گوشت قرمز و درآمد دامداران بومی را افزایش دهد.

{$sepehr_key_191764}