ایران خواستار آغاز فوری گفت‌و‌گو و توقف درگیری بین پاکستان و افغانستان شد

به گزارش شهرآرانیوز؛ در این بیانیه که جمعه شب ۸ اسفند ۱۴۰۴ انتشار یافته، آمده است: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مراتب نگرانی و تأسف عمیق خود را از تشدید درگیری بین دو کشور همسایه و مسلمان پاکستان و افغانستان و پیامد‌های امنیتی و انسانی آن ابراز داشته و خواستار آغاز فوری گفت‌و‌گو و تعامل بین دو کشور برای توقف درگیری و کاهش تنش است.

در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تصریح شده است: درگیری بین پاکستان و افغانستان نه تنها موجب وارد آمدن تلفات انسانی و خسارات مادی برای دو کشور همسایه شده بلکه باعث تشدید ناامنی در منطقه پیرامونی و نیز پیامد‌های انسانی و امنیتی برای کل منطقه خواهد شد.

{$sepehr_key_192584}

در این بیانیه تأکید شده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن تجدید درخواست از هر دو طرف برای احترام به تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی یکدیگر و پرهیز از هر اقدامی که میتواند موجب تشدید تنش و درگیری شود آمادگی خود را برای هرگونه مساعدت جهت کاهش تنش و فراهم آوردن امکان گفت‌و‌گو بین دو کشور برای توقف کامل درگیری نظامی و نیل به تفاهم اعلام می‌کند.

پاکستان و افغانستان از شب گذشته (پنجشنبه) برای دومین بار از مهر ماه امسال درگیری‌های خونین و بی سابقه‌ای را در مرز‌های مشترک خود تجربه می‌کنند.

این تحولات پس از یک عملیات هوایی پاکستان به برخی نقاط مرزی افغانستان صورت می‌گیرد که طی آن چندین اردوگاه گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان هدف قرار گرفت و بنا بر ادعای اسلام‌آباد، ۸۰ تروریست طی آن کشته شدند.

اما طالبان افغانستان ضمن محکومیت حمله پاکستان به خاک خود، گفت که ده‌ها غیرنظامی در این عملیات کشته شدند.

بنا بر ادعای این منابع، نیرو‌های امنیتی پاکستان همچنان با سلاح‌های کوچک و بزرگ به گلوله‌باران ادامه می‌دهند. پاسگاه‌های طالبان افغانستان نیز به صورت گزینشی از طریق پهپاد‌ها هدف قرار می‌گیرند.

همزمان با تشدید درگیری مرزی پاکستان و افغانستان، دولت اسلام‌آباد از دفع چند حمله پهپادی صورت گرفته توسط گروه تحریک طالبان پاکستان در شمال غرب این کشور خبر داد.

منبع: ایرنا

{$sepehr_key_192583}