فایننشال تایمز: عبور و مرور از تنگه هرمز نسبت به روزهای جنگ کمتر شد!

به گزارش شهرآرانیوز، رسانه انگلیسی فایننشال تایمز نوشت: «آتش بس قرار بود یکی از شلوغ‌ترین آبراه‌های جهان را بازگشایی کند، در عوض صاحبان کشتی را در حاشیه نگه داشته است و تعداد کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز نسبت به شدیدترین روز‌های درگیری کاهش یافته است.»

این اخبار در حالی مخابره می‌شود که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران دیروز هشدار داد که تهاجم به لبنان، تجاوز به آسمان ایران و انکار حق غنی‌سازی، نقض سه بند کلیدی چارچوب مورد توافق است. او نوشت: «در چنین شرایطی، نه آتش‌بس دوطرفه معنایی دارد و نه مذاکرات.»

خیال خام بازگشایی تنگه هرمز

سحرگاه ۱۹ اسفند ۱۴۰۵ بود که ترامپ با اعلام یک پیروزی خود خوانده، از پذیرش شروط ۱۰ ماده‌ای ایران برای توقف دو هفته‌ای جنگ خبر داد و اعلام کرد که عبور و مرور از تنگه هرمز باز خواهد شد.

اما سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در همان روز اعلام کرد: «به مدت دو هفته عبور ایمن از تنگه هرمز با هماهنگی نیرو‌های مسلح ایران و با درنظر گرفتن محدودیت‌های فنی امکان پذیر خواهد بود.»

در واقع ایران پیش از آغاز رسمی آتش‌بس اعلام کرده بود که بازگشایی تنگه هرمز با «محدودیت» و زیر نظر «نیرو‌های مسلح ایران» امکان پذیر خواهد بود.

اکنون به نظر می‌رسد ایران شدیدترین محدودیت‌های تردد در تنگه هرمز را اعمال کرده به نحوی که تردد از این آبراهه نسبت به شدیدترین روز‌های درگیری کاهش یافته است. این اتفاق را می‌توان نخستین واکنش ایران بعد از هشدار قالیباف نسبت به نقض آتش بس از سوی دشمن قلمداد کرد.

{$sepehr_key_202639}