جمهوری‌خواهان به ترامپ: زمان رو به اتمام است

به گزارش شهرآرانیوز؛ تارنمای امریکایی پولیتیکو نوشت: دونالد ترامپ وعده پایان سریع جنگ با ایران را داده، اما ادامه این درگیری قیمت‌های انرژی را بالا نگه داشته و برخی از جمهوریخواهان سنا شروع به علنی کردن نگرانی‌های خود کرده‌اند.

قانونگذاران جمهوریخواهی که نگران رقابت سخت در انتخابات میان دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر (آبان) هستند اکنون تلاش می‌کنند بعد از افزایش قیمت نفت، گاز و کود شیمیایی ترامپ را تحت فشار قرار دهند تا تعریف واضح تری از نحوه پایان بازی جنگی خود ارائه دهد.

ترامپ هشدار داده که شوک ناشی از تحریم‌ها ممکن است تا زمان انتخابات میان دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر (ابان) به طور کامل فروکش نکند، هرچند خبر روز جمعه مبنی بر بازگشایی تنگه هرمز در صورت پایبندی به توافق می‌تواند تا حدی تسکین‌دهنده باشد.

چندین سناتور هم حزبی ترامپ هشدار داده‌اند که اگر رئیس‌جمهور طرح خود را بیان نکند، ممکن است با واکنش‌های فزاینده‌ای رو‌به‌رو شود، از جمله این که آنها از اقدام نظامی علیه ایران پس از پایان رسیدن مهلت ۶۰ روزه حمایت نخواهند کرد. کاخ سفید می‌تواند به دلایل امنیت ملی، تمدید ۳۰ روزه را درخواست کند.

جاش هلوی سناتور جمهوریخواه به خبرنگاران گفت: زمان رو به اتمام است. امیدارم که به یک راهبرد خروج برای پایان دادن به این جنگ به نفع امنیت ملی ما و پایین آوردن قیمت بنزین دست یابیم.

لیزا مورکوفسکی سناتور جمهوریخواه در مصاحبه‌ای مدعی شد که وی و گروهی دیگر از سناتور‌ها در حال تهیه پیش‌نویس مجوز نحوه استفاده از نیروی نظامی علیه ایران هستند که مشخص می‌کند ترامپ چه زمانی و چگونه می‌تواند از زور استفاده کند. مورکوفسکی به مهلت ۶۰ روزه به عنوان زمان احتمالی برای تدوین متن مربوطه اشاره کرد و گفت که انجام این کار تا آن زمان «مفید» خواهد بود.

پولیتیکو نوشت: حتی جمهوریخواهان ارشد هشدار می‌دهند که اگر دولت قصد دارد کنگره ده‌ها میلیارد دلار بودجه اضافی برای جنگ تصویب کند، جمهوریخواهان باید از قبل درباره استراتژی نهایی رئیس‌جمهور در قبال ایران اطلاعات بیشتری کسب کنند.

جان تون رهبر اکثریت سنا، پیش بینی کرد درخواست دولت آمریکا برای بودجه جنگ ایران «در صورت ارائه درخواست توسط دولت، نقطه عطف مهمی خواهد بود». تون، مانند اکثر جمهوریخواهان کنگره، از کمپین دولت علیه ایران حمایت کرده است، اما گفت که تأثیر آن بر قیمت بنزین و کود در ایالت داکوتای جنوبی، زادگاهش، «مساله مهمی» است.

تام تیلیس سناتورجمهوریخواه با پیش ادعای این که حزبش در نهایت اکثریت سنا را حفظ خواهد کرد، گفت که جنگ ایران و افزایش قیمت‌های مرتبط با آن می‌تواند در حالی که آن‌ها از قبل با «مشکلات» رو‌به‌رو هستند، برایشان دردسرساز شود.

پولیتیکو نوشت: نشانه‌هایی وجود دارد که جمهوریخواهان سنا بعد از اعلام بازگشایی تنگه هرمز حتی اگر به صورت موقت باشد جشن گرفته‌اند.

لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب جمهوریخواه از کارولینای جنوبی در صفحه ایکس نوشت: «از شنیدن خبر باز بودن تنگه هرمز، دستکم برای مدت زمان باقی‌مانده از آتش‌بس، بسیار خوشحالم.»

برنی مورنو سناتور جمهوریخواه اوهایو نیز با خوشحالی گفت: «آیا دموکرات‌ها در مورد کاهش شدید قیمت نفت اظهار نظر خواهند کرد؟»

پولیتیکو در پایان نوشت: حتی با وجود این که قرار است ارسال نفت از طریق این تنگه از سر گرفته شود، برخی از جمهوریخواهان می‌گویند به‌طور کلی می‌خواهند رئیس‌جمهور بیشتر بر مسائل مربوط به مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه‌های زندگی متمرکز شود.

جان کندی سناتور جمهوری‌خواه از لوئیزیانا در مصاحبه‌ای گفت: «من دوست دارم رئیس‌جمهور ۷۰ درصد از وقت خود را صرف صحبت در مورد تمام کار‌هایی کند که ما و او برای کاهش هزینه‌های زندگی انجام داده‌ایم و ۳۰ درصد از وقت خود را صرف سایر موارد مهم کند.»

{$sepehr_key_205079}