محدودیت تازه چین برای سرمایه‌گذاری آمریکایی در استارتاپ‌های فناوری

به گزارش شهرآرانیوز، نهاد‌های نظارتی چین، از جمله کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی، اخیرا به چندین شرکت فناوری خصوصی دستور داده‌اند که سرمایه‌گذاری آمریکا در دور‌های تامین مالی را رد کنند، مگر اینکه صریحا تایید شده باشند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، استارتاپ‌های هوش مصنوعی مون‌شات‌ای‌آی و اِستپ‌فان، از جمله شرکت‌هایی بودند که این دستورالعمل را دریافت کردند. در ادامه این گزارش آمده است: نهاد‌های نظارتی همچنین محدودیت‌های مشابهی را برای بایت‌دنس، مالک تیک‌تاک، در نظر گرفته‌اند و نمی‌خواهند این شرکت با فروش ثانویه سهام به سرمایه‌گذاران آمریکایی بدون تایید دولت، موافقت کند.

بلومبرگ گزارش داد که این اقدامات با هدف جلوگیری از به دست آوردن سهام توسط سرمایه‌گذاران آمریکایی در فناوری‌های حساس مرتبط با امنیت ملی چین انجام شده است. با این حال، سفارت چین در واشنگتن اعلام کرد که از این موضوع اطلاعی ندارد.

این بررسی‌های دقیق پس از خرید بیش از ۲ میلیارد دلاری استارتاپ هوش مصنوعی مانوس توسط متا در سال ۲۰۲۵ صورت می‌گیرد که باعث تحقیقات در مورد سرمایه‌گذاری‌های خارجی در شرکت‌های چینی و صادرات فناوری شد، در حالی که نگرانی‌هایی وجود داشت که این معامله می‌تواند سایر استارتاپ‌ها را به انتقال فناوری پیشرفته به خارج از کشور ترغیب کند.

سال‌هاست که سرمایه آمریکا از سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر توسط شرکت‌هایی مانند سکویا کپیتال و بنچمارک گرفته تا روابط عملیاتی عمیق با شرکت‌هایی مانند اپل، مایکروسافت و تسلا، نقش مهمی در بخش فناوری چین ایفا کرده است.

بر اساس گزارش رویترز، صندوق‌های بازنشستگی و موقوفات آمریکایی نیز از حامیان اصلی صندوق‌های خطرپذیر متمرکز بر چین بوده‌اند و به رشد پلتفرم‌های اینترنتی، وسایل نقلیه برقی و هوش مصنوعی کمک کرده‌اند.

واشنگتن هم به نوبه خود اوایل امسال محدودیت‌هایی را اعمال کرد و سرمایه‌گذاری آمریکا در برخی از شرکت‌های هوش مصنوعی، نیمه‌رسانا‌ها و کوانتومی چینی را به دلیل نگرانی‌های امنیتی محدود کرد.

منبع: ایسنا

{$sepehr_key_207073}