به گزارش شهرآرانیوز، سلمان اسحاقی در توضیح جلسه امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در این جلسه موضوع تعیین تکلیف نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات دارو، ملزومات پزشکی و شیرخشک بررسی شد.
وی به پیگیریهای صورتگرفته از سوی کمیسیون بهداشت با همراهی نمایندگان و حمایت رئیس مجلس اشاره و اظهار کرد: تأکید مجلس بر این بود که ارز ترجیحی حوزه دارو و ملزومات پزشکی حذف نشود که در همین راستا، هیأت دولت نیز با الحاق تبصرهای به ضوابط بودجه سال ۱۴۰۵، نرخ ارز واردات دارو، ملزومات پزشکی و شیرخشک را تا سقف ۳.۵ میلیارد دلار در رقم ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرد.
اسحاقی ادامه داد: البته صرف تعیین نرخ ارز کافی نیست و مهم تخصیص بهموقع ارز است؛ چرا که هرگونه تأخیر در تخصیص میتواند بیماران را با مشکلات جدی در تأمین دارو مواجه کند.
{$sepehr_key_208220}
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به برخی چالشهای موجود در بازار دارویی کشور گفت: یکی از مشکلات تامین انسولین برای بیماران دیابتی است. اگرچه انسولین تولید داخل در بازار موجود است، اما به دلیل عدم ابلاغ بهموقع قیمتهای جدید، واردات و توزیع برخی انواع انسولینهای خارجی با اختلال مواجه شده است؛ شرکتهای واردکننده در انتظار اعلام قیمتهای جدید هستند و همین موضوع موجب تأخیر در عرضه این داروها در بازار شده است.
اسحاقی ادامه داد: در این جلسه مقرر شد بهصورت ویژه موضوع تخصیص بهموقع ارز و همچنین ابلاغ سریع قیمتها پیگیری شود تا روند تأمین و توزیع دارو با سرعت بیشتری صورت گیرد.
وی یادآور شد: ابلاغ بهموقع نرخ ارز و تسریع در فرآیند قیمتگذاری دارو نقش تعیینکنندهای در پایداری تامین دارو دارد و در صورت بیتوجهی به این موضوع، بیماران با چالشهای جدی در دسترسی به دارو مواجه خواهند شد.
منبع: ایسنا