غم انگیز‌ترین بازی تدارکاتی تاریخ تیم ملی| بن بست آماده سازی

گروه ورزش|شهرآرانیوز، رویارویی تیم ملی فوتبال ایران با خودش، شاید غم‌انگیزترین تصویر از وضعیت آماده‌سازی این تیم در آستانه جام جهانی باشد.

جایی که به دلیل نبود حریف تدارکاتی، بازیکنان به دو گروه تقسیم شدند تا یک بازی درون‌تیمی را مقابل چشم خبرنگاران برگزار کنند. مسابقه‌ای که بیش از آنکه نشانی از یک تدارک و محک جدی و آن چنانی باشد، نمادی از بن‌بست برنامه‌ریزی در مسیر آماده‌سازی بود.

برای امیر قلعه‌نویی و کادر فنی، چنین دیداری عملا دستاورد فنی قابل توجهی ندارد. هرچند سرمربی تیم ملی از تلاش شاگردانش تمجید کرده، اما روشن است که بازی درون‌تیمی نمی‌تواند معیار دقیقی برای سنجش توانایی‌ها باشد. تیمی که خود را برای رقابتی در سطح جام جهانی ۲۰۲۶ آماده می‌کند، نیازمند محک خوردن برابر حریفانی با سبک‌ها و سطح‌های متفاوت است، نه تکرار تقابل‌های تمرینی.

شرایط خاص منطقه، تعطیلی لیگ برتر و به بن‌بست رسیدن برنامه‌های تدارکاتی، بیشترین فشار را به تیم ملی وارد کرده است. بازیکنان نیز به خوبی می‌دانند که چنین مسابقاتی نمی‌تواند جای خالی بازی‌های جدی را پر کند. آنها نیاز دارند در فضای رقابتی واقعی قرار بگیرند، اشتباه کنند، اصلاح شوند و به هماهنگی برسند و حریفی واقعی را مقابل خود ببینند.

حقیقت این است که تیم ملی در این مقطع باید برابر تیمی قدرتمند قرار می‌گرفت تا نقاط ضعف و قوتش به‌طور دقیق مشخص شود. اما حالا نه‌تنها این هدف محقق نشده، بلکه احتمال دارد این روند ادامه پیدا کند. حتی سناریوی بازی با یک تیم باشگاهی در اردو‌های خارجی نیز مطرح شده که خود نشان‌دهنده محدودیت گزینه‌هاست.

در چنین فضایی، تمرینات مداوم و ایجاد یک محیط ایزوله، هرچند از نظر انضباطی مفید است، اما نمی‌تواند جایگزین تجربه مسابقه جدی شود.

فوتبال در نهایت در زمین مسابقه معنا پیدا می‌کند، نه در تمرینات تکراری و بازی‌های درون‌گروهی.

ادامه این روند ممکن است تیم ملی را از مسیر آماده‌سازی ایده‌آل دور کند. البته باید پذیرفت که شرایط فعلی، شرایطی عادی نیست و انتقاد مستقیم از فدراسیون شاید منصفانه نباشد.

با این حال، نتیجه هرچه باشد، تیم ملی ایران در آستانه یکی از مهم‌ترین تورنمنت‌های خود، هنوز در مسیر آماده‌سازی واقعی قرار نگرفته و این مسئله نگرانی‌های جدی ایجاد کرده است.

در زمان باقی مانده، اما شاید برگزاری یک یا دو بازی تدارکاتی بتواند تیم ملی را به خواسته اش برساند تا امیر قلعه نویی و شاگردانش با آمادگی نسبتا امیدوار کننده‌تر راهی جام جهانی شود.

{$sepehr_key_208953}