پژوهشگران مشهدی برنامه رایانه‌ای «رهایی از سکته مغزی» را طراحی کردند

به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر محمد رجب‌پور روز شنبه در این خصوص افزود: این برنامه رایانه‌ای در قالب یک طرح پژوهشی چندمرحله‌ای طراحی شده که در مرحله نخست این پژوهش، مطالعات منتشرشده درباره عوامل مرتبط با سکته مغزی مجدد مورد بررسی قرار گرفت و عوامل مؤثر بر بروز مجدد سکته استخراج شد.

وی ادامه داد: در مرحله دوم با توجه به اهمیت شرایط فرهنگی و درمانی ایران، این عوامل در بستر بومی و با تمرکز بر شهر مشهد مورد بررسی قرار گرفت. در این مرحله ۲۲ مصاحبه با بیماران سکته مغزی بستری در بیمارستان قائم (عج) مشهد و ۲۱ مصاحبه با متخصصان مغز و اعصاب، پرستاران و مراقبان انجام شد تا عوامل زمینه‌ساز بستری مجدد از دیدگاه بیماران و ارائه‌دهندگان خدمات درمانی شناسایی شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پس از تحلیل داده‌ها، یک مدل مراقبتی و سرفصل‌های آموزشی تدوین و محتوای آموزشی مبتنی بر منابع معتبر علمی تهیه و در قالب کلیپ‌های آموزشی تولید شد تا به‌عنوان هسته اصلی برنامه رایانه‌ای مورد استفاده قرار گیرد.

رجب پور افزود: نتایج نشان داد استفاده از این برنامه به‌طور معناداری موجب کاهش نرخ بستری مجدد بیماران سکته مغزی و افزایش رضایتمندی آنان شده است.

وی ادامه داد: این اپلیکیشن به‌صورت رایگان در کافه‌بازار در دسترس عموم قرار گرفته است و علاقه مندان می‌توانند با جست و جوی عبارت «رهایی از سکته مغزی» این نرم افزار را بارگذاری کنند.

{$sepehr_key_209321}

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به روند رو به افزایش سکته مغزی در کشور گفت: مطالعات نشان می‌دهد میانگین سنی ابتلا به سکته مغزی در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ سال پایین‌تر از میانگین جهانی است و افراد جوان‌تری درگیر این بیماری می‌شوند.

رجب پور افزود: توسعه برنامه‌های خودمراقبتی و توجه به پیشگیری اولیه می‌تواند نقش مهمی در کاهش هزینه‌های تحمیل‌شده به نظام سلامت و خانواده‌ها داشته باشد و امید است با حمایت از چنین برنامه‌هایی، زمینه بهبود کیفیت زندگی بیماران سکته مغزی و کاهش بار اقتصادی این بیماری فراهم شود.

منبع: ایرنا