کرملین: رژه روز پیروزی در مسکو با حضور سران برخی کشور‌ها برگزار می‌شود

به گزارش شهرآرانیوز، دیمیتری پسکوف روز جمعه در پاسخ به پرسش خبرنگاران افزود: کرملین فردا میزبان سران کشور‌هایی خواهد بود که به مراسم «۹ می، روز پیروزی» دعوت شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه کرملین درخواست‌های زیادی از رسانه‌های خارجی برای شرکت در رژه ۹ می‌دریافت کرده است، افزود: رژه ویژه روز پیروزی در میدان سرخ امسال به صورت محدودتر برگزار می‌شود، از این رو، تعداد روزنامه‌نگاران نیز محدود است.

سخنگوی کرملین، گزارش منتشر شده در هفته‌نامه اشپیگل را نادرست خواند و گفت: اعتبارنامه هیچ یک از فعالان رسانه‌های خارجی که مجوز حضور در رژه ۹ می‌را به دست آورده بودند، لغو نشده است.

به گزارش ایرنا، آیین ویژه گرامیداشت روز پیروزی در مسکو در حالی فردا برگزار می‌شود که بیش از چهار سال از عملیات نظامی روسیه در اوکراین می‌گذرد.

منابع خبری روس از حضور پادشاه مالزی، رؤسای جمهور بلاروس، قزاقستان، ازبکستان و نخست‌وزیر اسلواکی و شمار دیگری از مقامات خارجی در آیین رژه ۹ می‌در میدان سرخ خبر داده‌اند که برخی از آنها تاکنون وارد مسکو شده‌اند.

روسیه به این مناسبت امروز و فردا (۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۵) در میدان نبرد آتش‌بس اعلام کرد، اما اوکراین این بار دو روز متفاوت پنجم و ششم ماه می (۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۵) را به عنوان آتش‌بس اعلام کرد.

به دنبال چنین رویکردی، حملات پهپادی اوکراین به مسکو در آستانه نهم می‌افزایش یافت، به گونه‌ای که برای ساعاتی در روز جمعه فعالیت ۱۳ فرودگاه در جنوب روسیه متوقف شد.

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۵ و در جریان اجلاس اتحادیه اروپا و ارمنستان در ایروان، ولادیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین تهدید کرد که آیین روز پیروزی مسکو را برهم خواهد زد.

در پی آن، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه از ارسال یادداشتی رسمی به نمایندگان دیپلماتیک کشور‌ها و سازمان‌های بین‌المللی خبر داد که طی آن هشدار داده شده است که چنانچه تهدید اوکراین مبنی بر حمله به مسکو در ۹ می (روز پیروزی – ۱۹ اردیبهشت) عملی شود، همه سفارتخانه‌ها در کی‌یف باید تخلیه شوند.

سخنگوی کرملین روز جمعه در پاسخ به پرسش دیگری درباره حمله پهپادی کی‌یف به ساختمان اداری شعبه ناوبری هوایی جنوب روسیه در روستوف-نا-دونو که به توقف پرواز‌ها در ۱۳ فرودگاه منجر شد، گفت: حمله به زیرساخت‌های حمل و نقل در جنوب روسیه نشانه‌ای از ماهیت تروریستی حکومت کی‌یف است.

وی افزود: حکومت اوکراین همچنان به حمله به زیرساخت‌های صلح‌آمیز، زیرساخت‌های غیرنظامی و شهروندان عادی ادامه می‌دهد.

منبع: ایرنا

{$sepehr_key_210918}