به گزارش شهرآرانیوز، رجب طیب اردوغان عصر شنبه، ۱۹ اردیبهشت، در دیدار با مسرور بارزانی، نخستوزیر اقلیم کردستان عراق، گفت: آنکارا نمیخواهد جنگ آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران در منطقه گسترش یابد.
طبق گزارش خبرگزاری آناتولی ۲ طرف در این دیدار درباره آخرین تحولات منطقهای گفتوگو کردند و اردوغان هم با اشاره به جنگ آمریکا علیه ایران، از حملات به خاک عراق از جمله در اربیل ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: ترکیه با گسترش جنگ به سایر کشورهای منطقه مخالف است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی ۹ اسفند سال گذشته در حالی که گفتوگوهای غیرمستقیم با طرف آمریکایی در جریان بود، تجاوز علیه ایران را آغاز کردند و ایران نیز در پاسخ به تجاوز علیه خاک کشور و دفاع از خود، عملیات وعده صادق چهار را با هدفگیری پایگاههای آمریکایی در منطقه و اهدافی مشخص در سرزمینهای اشغالی انجام داد.
وی تصریح کرد: ترکیه در دوره فعلی به همبستگی خود با دولت اقلیم کردستان ادامه خواهد داد.
اردوغان با تاکید بر اهمیت ثبات در عراق برای منطقه، تصریح کرد: تشکیل سریع دولت مرکزی عراق از وحدت و انسجام این کشور حمایت خواهد کرد.
رئیسجمهور ترکیه همچنین بر تعهد آنکارا برای تقویت همکاری با دولت مرکزی عراق و دولت اقلیم کردستان، به ویژه در زمینه تجارت، حملونقل و انرژی، تاکید کرد.
وی افزود که اجرای پروژه جاده توسعه نهتنها برای عراق بلکه برای کشورهای خلیج فارس نیز مزایای عمدهای بهدنبال خواهد داشت.
اردوغان همچنین بر عزم ترکیه برای تکمیل طرح ترکیه عاری از تروریسم تاکید کرد و بر تمایل آنکارا برای صلح و ثبات چه در داخل و چه در سراسر منطقه تاکید ورزید.
اردوغان همچنین در پیامی به مناسبت روز اروپا اظهار کرد: اصول بنیادی اتحادیه اروپا که ۷۶ سال پیش وضع شد، اکنون توسط بحرانهای جهانی متعدد از جمله جنگها، بیثباتی سیاسی و چالشهای اقتصادی، مورد آزمایش قرار گرفته است. جنگها، بحرانهای سیاسی و چالشهای اقتصادی با پیامدهای جهانی، اتحادیه اروپا را ملزم به دنبال کردن سیاستهای فراگیرتر و متحدکنندهتر کرده و ترکیه بهعنوان یک کشور نامزد، همچنان بخش ضروری این فرآیند است.
وی عنوان کرد: ترکیه متعهد به پیشبرد روابط خود با اتحادیه اروپا بر اساس برد برد و بر اساس تعهدات متقابل و چشمانداز عضویت کامل است و در عین حال افزود که آنکارا انتظار دارد که این اتحادیه نیز همین اراده صادقانه را نشان دهد.
رئیسجمهور ترکیه اضافه کرد: همانطور که قبلا گفتهایم، نیاز اتحادیه اروپا به ترکیه از نیاز ترکیه به این اتحادیه فراتر رفته و انتظار میرود این نیاز در آینده بیشتر نیز شود. همچنین امیدواریم روز اروپا صلح، رفاه و همبستگی را در سراسر منطقه به ارمغان بیاورد و بهترین آرزوهای خود را برای مردم اروپا و شهروندان ترکیه ابراز میکنیم.
منبع: ایسنا
{$sepehr_key_211209}