درخواست استقلال از فدراسیون فوتبال: باید قهرمان اعلام شویم

گروه ورزش|شهرآرانیوز، در حالی که به‌زودی نام استقلال و تراکتور به‌عنوان دو نماینده فوتبال ایران برای حضور در فصل آینده لیگ نخبگان آسیا به کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال خواهد شد، یک اختلاف نظر مهم میان باشگاه استقلال و مسئولان فدراسیون فوتبال شکل گرفته که می‌تواند به یکی از بحث‌برانگیزترین پرونده‌های این روزهای فوتبال ایران تبدیل شود. موضوعاین است که آیا استقلال صرفاً به‌عنوان نماینده اول ایران معرفی خواهد شد یا عنوان رسمی قهرمانی لیگ برتر نیز به این باشگاه تعلق می‌گیرد؟

بر اساس تصمیمات اولیه، استقلال قرار است به‌عنوان تیم نخست ایران برای حضور در لیگ نخبگان آسیا معرفی شود؛ تصمیمی که عملاً جایگاه این تیم را در صدر سهمیه‌های آسیایی تثبیت می‌کند.

اما مدیران باشگاه استقلال معتقدند این موضوع کافی نیست و اگر قرار است نام این باشگاه به‌عنوان نماینده اول ایران به AFC ارسال شود، باید عنوان قهرمانی لیگ برتر نیز به‌صورت رسمی در سوابق این باشگاه ثبت شود.

استقلالی‌ها استدلال مشخصی دارند. از نگاه مدیران این باشگاه، تیم آن‌ها در فصل جاری شانس دستیابی به دو جام را داشته و هم در لیگ برتر و هم در جام حذفی می‌توانسته قهرمان شود.

به اعتقاد آن‌ها، در شرایطی که مسابقات به سرانجام نرسیده و امکان تعیین تکلیف نهایی وجود نداشته، معرفی استقلال صرفاً به‌عنوان نماینده آسیا بدون اعطای عنوان قهرمانی، به نوعی نادیده گرفتن حق این باشگاه محسوب می‌شود.

یکی از تصمیم گیران در باشگاه استقلال در محافل غیررسمی این موضع را چنین توصیف می‌کند: اگر استقلال قرار است تیم اول ایران شناخته شود، چرا این جایگاه نباید با عنوان قهرمانی همراه باشد؟ از نگاه آبی‌ها، معرفی به آسیا بدون ثبت عنوان قهرمانی، ارزش معنوی و تاریخی لازم را برای باشگاه ندارد؛ به‌ویژه اینکه چنین اتفاقی در حافظه فوتبال رسمی کشور نیز ثبت نخواهد شد.

{$sepehr_key_212061}

در سوی مقابل اما همه مسئولان فدراسیون فوتبال با این نگاه موافق نیستند. برخی تصمیم‌گیران معتقدند اعلام رسمی استقلال به‌عنوان قهرمان لیگ برتر می‌تواند موجی از اعتراض‌ها را به همراه داشته باشد؛ به‌خصوص از سوی باشگاه‌هایی که همچنان خود را مدعی می‌دانند و شاید بیش از همه، پرسپولیس نسبت به چنین تصمیمی واکنش نشان دهد.

ترس از ایجاد یک بحران تازه در فضای فوتبال، یکی از دلایل اصلی تردید فدراسیون به شمار می‌رود.

مخالفان این تصمیم بر این باورند که اگر لیگ به پایان نرسیده و تکلیف مسابقات در زمین مشخص نشده، اعلام یک تیم به‌عنوان قهرمان می‌تواند اعتبار رقابت‌ها را زیر سؤال ببرد و اعتراض سایر تیم‌ها را به دنبال داشته باشد.

به‌ویژه اینکه پرسپولیس در سال‌های اخیر همواره یکی از رقبای مستقیم استقلال در مسیر قهرمانی بوده و بعید است نسبت به چنین تصمیمی سکوت کند.

در این میان، گفته می‌شود علی تاجرنیا و برخی چهره‌های نزدیک به مدیریت استقلال، رایزنی‌هایی را برای متقاعد کردن مسئولان فدراسیون آغاز کرده‌اند تا علاوه بر سهمیه آسیایی، عنوان قهرمانی نیز رسماً به استقلال تعلق بگیرد. هرچند هنوز جمع‌بندی نهایی در این خصوص انجام نشده، اما اختلاف دیدگاه‌ها همچنان پابرجاست.

اکنون باید دید فدراسیون فوتبال در روزهای آینده چه تصمیمی اتخاذ خواهد کرد؛ آیا برای جلوگیری از حاشیه‌ها، تنها نام استقلال را به‌عنوان نماینده اول ایران به AFC معرفی می‌کند یا در نهایت با ثبت عنوان قهرمانی، پرونده‌ای تازه از جنجال و اعتراض در فوتبال ایران باز خواهد شد؟

{$sepehr_key_211803}