نگاهی به وضعیت متفاوت فرزندآوری در مناطق ۲۲گانه تهران| وقتی کار فرهنگی، حرف اول را می‌زند

به گزارش شهرآرانیوز؛ رضا سعیدی درباره وضعیت فرزندآوری در مناطق ۲۲گانه تهران اظهار کرد: وضعیت فرزندآوری در مناطق تهران به طور کامل متفاوت است. مناطق شمال تهران نسبت به مناطق جنوب شهر TFR پایین‌تری دارند؛ بنابراین به عبارت دیگر، عوامل اقتصادی صرفا عامل فرزندآوری به حساب نمی‌آید.

وی درباره عوامل موثر بر فرزندآوری توضیح داد: نقش عوامل ارزشی و فرهنگی نسبت به مسائل اقتصادی و سیاسی مهم‌تر است. نگرش‌ها در گذر زمان تغییر کرده؛ به نحوی که افراد برای ازدواج تمایلی ندارند، دیر ازدواج می‌کنند یا تمایلی برای فرزندآوری ندارند. این مسائل در شهر‌های مرفه‌تر، بیشتر دیده می‌شود و شهر‌هایی که همچنان سنت‌های گذشته رواج دارد، سن ازدواج پایین‌تر است و زودتر صاحب فرزند می‌شوند و فرزندان بیشتری دارند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: براساس نتایج پیمایشی که در سال گذشته انجام شده، میزان تمایل به فرزندآوری ۲.۶ است. تمایل خانواده‌ها برای فرزندآوری به طور میانگین ۲.۶ به شمار می‌رود، اما میزان فرزندآوری ۱.۵ فرزند است که دلیل مسائل و مشکلات از یک فرزند صرف‌نظر می‌کنند.

سعیدی درباره اثرگذاری بسته‌های تشویقی بر فرزندآوری گفت: ارائه بسته‌های مشوق مالی تا حدودی در تمام کشور‌ها امتحان شده؛ به طور طبیعی نمی‌توان ارائه این بسته‌ها را بدون تاثیر قلمداد کرد، اما نباید تصور کرد که حلال مشکلات هستند. ارائه بسته‌های تشویقی از ۵هزار تا ۱۰هزار دلار برای تولد فرزندان در کشور‌ها وجود دارد و برخی کشور‌ها نیز نسبت به پرداخت مستمری اقدام می‌کنند. برخی کشور‌ها نیز در مسیر رایگان شدن برخی خدمات مانند مهدکودک رایگان تا ۲ یا ۵ سال گام برداشته‌اند.

رئیس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه نرح باروری در کشور طی دهه گذشته به طور کامل کاهشی بوده، توضیح داد: نرخ باروری ایران در دهه ۶۰ حدود ۶.۵ تا ۷ بود، یعنی به ازای هر زن که در سن باروری قرارداشت ۶ تا ۷ فرزند متولد می‌شد. میزان نرخ باروری در پایان سال گذشته حدود ۱.۳۵ است و به این معنا که به ازای هر زن که در سن باروری قراردارد، کمتر از ۱.۴ فرزند متولد شده است.

منبع: ایسنا

{$sepehr_key_213852}