کودکان ۵ ماه تا ۵ سال دارای سوءتغذیه زیر پوشش طرح ارتقای امنیت غذایی قرار می‌گیرند | پرداخت ماهانه به «کارت مخصوص سوءتغذیه»

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر زهرا اباصلتی، با اشاره به اقدامات دولت در زمینه بهبود وضعیت تغذیه‌ای کودکان اظهار کرد: دولت با طرح‌هایی نظیر افزایش ۱۰۰ درصدی بودجه طرح امنیت غذایی کودکان به ۸ هزار میلیارد تومان تلاش دارد از بروز سوءتغذیه احتمالی در کودکان جلوگیری کرده و هم‌زمان طرح پایش ملی تغذیه و امنیت غذایی را در گروه‌های سنی مختلف از جمله کودکان، نوجوانان و بزرگسالان اجرا کند.

وی تصریح کرد: در قالب این طرح، مبالغ حمایتی صرفاً از طریق کارت مخصوص سوءتغذیه قابل استفاده است و خرید کالا محدود به ۱۱ قلم تعیین‌شده در سه گروه خواروبار، لبنیات و پروتئین خواهد بود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشریح این اقلام افزود:در گروه خواروبار: برنج، روغن، ماکارونی، حبوبات، قند و شکر، در گروه لبنیات: شیر، ماست و پنیر، در گروه پروتئین: گوشت قرمز و گوشت سفید قرار گرفته‌اند.

دکتر اباصلتی ادامه داد: در طرح ارتقای امنیت غذایی کودکان ۵ تا ۵۹ ماه دارای سوءتغذیه، علاوه بر اقلام یادشده، میوه‌جات، سبزیجات و مغزی‌جات مانند آجیل و خرما نیز در فهرست قابل خرید قرار دارد.

{$sepehr_key_213981}

وی با اشاره به عملکرد سال گذشته دانشگاه بیان کرد: بودجه مصوب برای ۱۷ هزار کودک شناسایی‌شده با مشکل سوءتغذیه یا مشکلات اقتصادی در دهک‌های پایین، یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در ماه برای هر کودک ۶ ماهه تا ۵ ساله بود. این مبلغ در ۱۲ نوبت به کارت سرپرست خانوار شارژ شد. نمایندگان بهداشت و وزارت تعاون نیز با انجام بازدید‌های دوره‌ای، نحوه مصرف بودجه تخصیص‌یافته را بررسی کردند و در صورت عدم مصرف صحیح، کمک‌هزینه از ماه بعد قطع می‌شد.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه تأکید کرد: فرایند وسع‌سنجی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام می‌شود. دانشگاه علوم پزشکی مشهد لیستی برای شناسایی افراد دارای سوءتغذیه ارائه نمی‌دهد و این فرایند از طریق سامانه یکپارچه کشوری انجام می‌شود. پس از تأیید نهایی، فهرست واجدان شرایط در اختیار دانشگاه قرار گرفته و بر اساس آن مبلغ نهایی تخصیص می‌یابد. این حمایت صرفاً برای کودکان ۶ ماهه تا ۵ سال دارای سوءتغذیه است.

دکتر اباصلتی افزود: در صورت وجود دو کودک واجد شرایط در یک خانواده، مبلغ حمایتی به تعداد افراد واریز می‌شود؛ به‌طور مثال، برای دو کودک، مبلغ ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان واریز خواهد شد، مشروط بر اینکه هر دوی آنها دچار سوءتغذیه باشند.

وی در پایان گفت: میزان افزایش بودجه طرح امنیت غذایی کودکان در دانشگاه‌های کشور هنوز اعلام نشده و پس از نهایی شدن لیست‌های هر دانشگاه، مبلغ جدید تعیین خواهد شد. پرداخت‌ها نیز مانند سال گذشته در ۱۲ نوبت و به‌صورت ماهانه انجام می‌شود.