اسرائیل حاضر به ترک لبنان نیست

به گزارش شهرآرانیوز، پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گزارش داده بود که اسرائیل و جنبش حزب‌الله بر سر برقراری آتش‌بس توافق کرده‌اند؛ آتش‌بسی که از ساعت ۱۳ به وقت گرینویچ روز جمعه، ۲۹ خرداد، اجرایی شده است.

دیمیتری گندلمن، مشاور دفتر نخست‌وزیر اسرائیل، در این رابطه ادعا کرد: تامین امنیت و رفاه مناطق شمالی ما مسئولیت دولت اسرائیل است. این امر مستلزم وجود یک منطقه امن در جنوب لبنان است و ما تا زمانی که منافع‌مان اقتضا کند، در آنجا باقی خواهیم ماند.

پس از امضای تفاهم‌نامه با ایران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرده بود که ایالات متحده انتظار دارد همه طرف‌های درگیر در خاورمیانه، از جمله در لبنان، در همه جبهه‌ها آتش‌بس را رعایت کنند.

اساس بند اول تفاهم‌نامه تهران و واشنگتن که ۲۸ خرداد به امضای روسای جمهور ایران و آمریکا رسید، جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا و متحدین آنها در جنگ حاضر، با امضای این یادداشت تفاهم خاتمه فوری و دائمی عملیات‌های نظامی را در همه جبهه‌ها، از جمله در لبنان، اعلام کرده و تعهد می‌کنند از این پس هیچ جنگ یا هیچ عملیات نظامی علیه یکدیگر آغاز نکنند و از تهدید یا استفاده از زور علیه یکدیگر خودداری کنند و تمامیت ارضی و حاکمیت لبنان را تضمین کنند. توافق نهایی خاتمه دائمی جنگ در همه جبهه‌ها، از جمله در لبنان و بقیه مفاد این بند را تایید خواهد کرد.

منبع: ایرنا

{$sepehr_key_222805}