خراسان رضوی کانون اصلی مبارزه با ملخ در کشور | اجرای ۴۴ درصد عملیات ملی در استان

نسرین شیبانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به اقدامات پیشگیرانه برای حفظ محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در سال جاری عملیات مبارزه با ملخ در سطح ۶۳ هزار هکتار از اراضی استان انجام شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

وی با تاکید بر جایگاه ویژه خراسان رضوی در مدیریت آفات عمومی بیان کرد: با توجه به پایش‌های گسترده، هم‌اکنون ۴۴ درصد از کل عملیات مبارزه با ملخ کشور در محدوده جغرافیایی خراسان رضوی انجام می‌شود که نشان‌دهنده گستردگی کانون‌های آلودگی و مدیریت جهادی برای مهار آنهاست.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه به وسعت شناسایی کانون‌های بحرانی اشاره کرد و افزود: طی پایش‌های میدانی، ۲۵۵ کانون ملخ در ۳۱ شهرستان استان شناسایی شده است که سطح محدوده کانونی این آفات بالغ بر ۵۵۰ هزار هکتار برآورد می‌شود. وی در خصوص نوع آفات نیز خاطرنشان کرد: ملخ‌های موجود در این کانون‌ها از نوع بومی و از گونه‌های «مراکشی» و «ایتالیایی» هستند.

{$sepehr_key_233870}

شیبانی با اشاره به تداوم ۱۴۰ روزه عملیات پایش و کنترل گفت: با اجرای عملیات‌های به‌موقع و گسترده در تمامی نقاط، وضعیت تحت کنترل کامل قرار دارد و خوشبختانه تاکنون خسارت قابل‌توجهی به مزارع و محصولات کشاورزی استان وارد نشده است.

وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش کارشناسان و بهره‌برداران، بر استمرار نظارت‌ها تا پایان دوره فعالیت آفات تأکید کرد تا امنیت محصولات زراعی استان به‌صورت پایدار تضمین شود.