خراسان رضوی، برترین استان کشور در تولید انرژی خورشیدی

علیرضا خدابنده در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز اظهار کرد: در هفتمین جشنواره ملی انرژی‌های تجدیدپذیر ایران که چندی قبل برگزار شد، خراسان رضوی به‌عنوان برترین استان کشور در تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر خورشیدی موردتجلیل قرار گرفت. برترین بخش خصوصی کشور نیز از همین استان شناخته شد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان رضوی خاطرنشان کرد: شاخص‌های متعددی برای داوری در این حوزه وجود دارد؛ تعداد نیروگاه‌ها، ظرفیت، تسهیل‌گری، مدل اداری و مشارکت بخش خصوصی. ثمره این همکاری هم اتصال ۳۸۰ مگاوات ظرفیت تولید برق خورشیدی به شبکه در حاصل حاضر است که این میزان در پایان سال ۱۴۰۲، کمتر از ۵۲ مگاوات بود. از نظر تعداد نیروگاه‌ها نیز هم‌اکنون حدود شش هزار نیروگاه برق خورشیدی در استان فعال هستند که بیشترین تعداد در کشور محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: کل ظرفیت تولید برق ما در سطح استان حدود چهارهزار مگاوات است که با درنظر گرفتن ظرفیت جدید تولید برق خورشیدی، امروزه این سهم به حدود ۹ درصد رسیده است. چشم‌انداز ما نیز تولید سه هزار مگاوات برق خورشیدی از مجموع کریدور‌های بادی، انرژی خورشیدی و منابع بیوگاز است که تحقق این افق با همین هماهنگی، همکاری و مشارکت فعلی ادامه خواهد داشت.

{$sepehr_key_234838}