طالبان پاکستان را عامل تشدید تنش‌ها دانست

به گزارش شهرآرانیوز، ذبیح‌الله مجاهد در تازه‌ترین موضع‌گیری خود، اقدامات پاکستان را عامل اصلی تشدید اختلافات میان کابل و اسلام‌آباد دانست.

او با اشاره به بسته‌شدن گذرگاه‌های مرزی و ایجاد محدودیت برای تاجران افغان گفت که این اقدامات، روابط میان دو کشور را به‌طور مستقیم تحت تأثیر قرار داده و بر دامنه تنش‌ها افزوده است.

سخنگوی طالبان تأکید کرد که کابل به‌دنبال کاهش اختلافات و بازگشت روابط به مسیر گفت‌وگوست.

مجاهد گفت: «ما خواهان حل این تنش‌ها هستیم، ادامه آن را نمی‌خواهیم و معتقدیم این وضعیت به نفع هیچ‌یک از دو طرف نیست.»

{$sepehr_key_236386}

مذاکرات بی‌نتیجه و گسترش بی‌اعتمادی

روابط طالبان و پاکستان پس از بازگشت طالبان به قدرت، به‌تدریج وارد مرحله‌ای پرتنش و فرسایشی شده است.

اسلام‌آباد بار‌ها طالبان را به پناه‌دادن به اعضای تحریک طالبان پاکستان متهم کرده است؛ ادعایی که مقام‌های طالبان آن را رد کرده و فعالیت‌های این گروه را مسئله داخلی پاکستان می‌دانند.

در دو سال گذشته، چندین دور مذاکره میان دو طرف در شهر‌هایی از جمله استانبول، دوحه و ارومچی برگزار شده است، اما این گفت‌و‌گو‌ها تاکنون به توافقی عملی و پایدار منجر نشده‌اند.

ادامه حملات مرزی، بسته‌شدن گذرگاه‌های تجاری و کاهش مبادلات اقتصادی نیز فضای بی‌اعتمادی میان دو طرف را عمیق‌تر کرده است.

با وجود این شرایط، سخنگوی طالبان می‌گوید کابل همچنان بر گفت‌و‌گو، کاهش تنش و حل اختلافات از مسیر‌های سیاسی تأکید دارد.