مذاکره با مالکان برای احیای ۲۳۸ خانه تاریخی شهر مشهد

محمود عبدالله‌زاده در گفت‎‌وگو با شهرآرانیوز، با اشاره به اینکه مالکان معمولا خود اقدام به بازسازی خانه‌های تاریخی که در آن ساکن هستند، می‌کنند، اظهار کرد: پس از اخذ تأیید اداره‌کل میراث‌ فرهنگی خراسان‌ رضوی با مالک در دریافت مجوز‌های لازم شهرداری همکاری می‌کنیم.

وی با بیان اینکه در مشهد ۸۴۷‌ بنای تاریخی دارای ارزش شناسایی شده است، عنوان کرد: از این میان، ۶۰۹‌ مورد دارای تأییدیه میراث فرهنگی و ۲۳۸‌ مورد در مرحله مذاکره با مالکان و اخذ تأیید اداره‌کل میراث‌ فرهنگی خراسان‌ رضوی است.

عبدالله‌زاده افزود: ۱۵۵‌ بنای تاریخی دارای ثبت‌ ملی نیز شناسایی شده که ۲۰ مورد از آنها تا قبل از سال‌ ۱۴۰۴ توسط مالکان با همکاری شهرداری مشهد بازسازی شده است؛ همچنین ۴۰۴‌ بنای دارای ارزش تاریخی در مشهد شناسایی شده که تا قبل از سال‌ ۱۴۰۴، ۱۲ مورد از آنها توسط مالک با همکاری شهرداری مشهد بازسازی شده است.

{$sepehr_key_237248}

مدیرعامل سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد ادامه داد: در حال حاضر ۱۰‌ خانه تاریخی در حال احیا و انجام فرایند صدور پروانه است که در سال‌ ۱۴۰۴ تأییدیه کمیته بازآفرینی را به دست آورده است.

وی بیان کرد: احیای سه باب مسجد و تهیه نقشه ایلوگرافی ۱۸ باب مسجد و پیگیری برای ثبت این مساجد به‌عنوان میراث‌ فرهنگی ملی و معنوی از جمله اقدامات دیگری است که در سال‌۱۴۰۴  پیگیری شده و امسال نیز این موضوع در دستور‌کار سازمان بازآفرینی فضا‌های شهری شهرداری مشهد است.

عبدالله‌زاده اضافه کرد: جداره‌سازی بنا‌های تاریخی به مساحت ۹ هزار و ۶۲۰‌ مترمربع و احیای ۱۷ گذر تاریخی تا قبل از سال‌۱۴۰۴  در مشهد انجام شده است. در سال‌ ۱۴۰۴ نیز ۹‌ گذر تاریخی و تشرف در این شهر با مساحت ۲۲‌ هزار‌ و‌ ۶۰۰ مترمربع احیا شده است.