۱۸۰۰ موکب در مسیر خدمت به زائران رضوی در دهه آخر صفر ۱۴۰۵

به گزارش شهرآرانیوز؛ دهه پایانی ماه صفر، هر سال مشهد را به کانون بزرگ‌ترین اجتماع مذهبی کشور تبدیل می‌کند، روز‌هایی که میلیون‌ها زائر از اقصی نقاط ایران و کشور‌های همسایه خود را به بارگاه منور امام رضا (ع) می‌رسانند. میزبانی از این جمعیت عظیم، تنها به آماده‌سازی حرم مطهر محدود نمی‌شود، بلکه شبکه‌ای گسترده از دستگاه‌های اجرایی، نهاد‌های مردمی، مواکب، هیئت‌های مذهبی و نیرو‌های امدادی ماه‌ها پیش از آغاز این ایام، برای ارائه خدمات به زائران وارد میدان می‌شوند.

امسال نیز خراسان رضوی با تکیه بر تجربه سال‌های گذشته و مشارکت گسترده مردم، خود را برای یکی از پرحجم‌ترین عملیات‌های خدمت‌رسانی سال آماده کرده است، عملیاتی که از حوزه حمل‌ونقل و اسکان تا تأمین ارزاق، امدادرسانی، مدیریت ترافیک و سامان‌دهی مسیر‌های پیاده‌روی را دربرمی‌گیرد.

مدیرکل هماهنگی رفاه زائران استانداری و سخنگوی ستاد اربعین و دهه پایانی ماه صفر در گفت‌و‌گو با شهرآرا با اشاره به آمادگی کامل استان برای میزبانی از زائران، اظهار کرد: خراسان رضوی با ظرفیت اسکان یک‌میلیون و ۲۰۰هزار نفر با راه‌اندازی ۱۸۰۰ موکب و به‌کارگیری ۱۸۰۰ دستگاه اتوبوس، آماده ارائه خدمات به زائران دهه پایانی صفر است. بخش عمده خدمات توسط مواکب، هیئت‌های مذهبی، مساجد، حسینیه‌ها و تشکل‌های مردم‌نهاد انجام می‌شود و دستگاه‌های اجرایی وظیفه ایجاد هماهنگی و فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم را برعهده دارند.

حجت‌ا... شریعتمداری با اشاره به برنامه‌ریزی گسترده در حوزه حمل‌ونقل افزود: ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای استان با ظرفیت بیش از ۱۸۰۰ دستگاه اتوبوس تقویت شده است. همچنین تعداد پرواز‌های روزانه مشهد تا سقف ۲۸۰پرواز افزایش یافته تا پاسخگوی حجم سفر‌های هوایی باشد. در بخش حمل‌ونقل ریلی نیز با افزودن ۵۶رام قطار به ۸۰ رام قطار شرایط عادی به مجموع ۱۳۶رام رسیده و امکان جابه‌جایی مسافر تا ۶۴هزار نفر در روز فراهم شده است.

سخنگوی ستاد اربعین و دهه پایانی صفر با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای افزایش ایمنی مسیر‌های منتهی به مشهد گفت: نقاط حادثه‌خیز شناسایی و اصلاح شده و بیش از ۱۸۰۰ موکب و ایستگاه خدمت‌رسان در جاده‌ها و معابر شهری مستقر خواهند شد.

وی تصریح کرد: ۳۴فرمانداری، ۸۳بخشداری و ۹۶شهرداری خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به زائران، به‌ویژه در مسیر‌های منتهی به مشهد، در حالت آماده‌باش قرار دارند و تمهیدات ترافیکی توسط پلیس‌راه و راهنمایی رانندگی برای برگزاری مراسم و برنامه‌ها اتخاذ شده است.

وی درباره وضعیت اسکان زائران تأکید کرد: بیش از یک‌میلیون و ۲۰۰هزار ظرفیت اسکان رسمی، موقت و اضطراری برای اقامت زائران پیش‌بینی شده است و در صورت افزایش حجم سفرها، امکان ارتقای این ظرفیت تا ۲ میلیون ظرفیت اقامت روزانه نیز وجود دارد.

{$sepehr_key_237599}

تمهیدات ویژه برای تأمین ارزاق زائران

مدیرکل هماهنگی رفاه زائران استانداری خراسان رضوی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تأمین نیاز‌های زائران، تشریح کرد: ۱۰هزار تن ارزاق عمومی برای تأمین نیاز زائران، هیئت‌های مذهبی، کاروان‌های پیاده و مراکز خدمت‌رسان توزیع می‌شود. همچنین شش غرفه عرضه مستقیم ارزاق عمومی در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی و بیش از ۱۰نانوایی سیار در مناطق شهری با همکاری شهرداری و مواکب خدمت‌رسان در نقاط مختلف شهر مستقر خواهند شد تا نیاز زائران به طور مستمر تأمین شود.