الزیدی بر خروج نیرو‌های آمریکایی از عراق در ۳۰ سپتامبر تأکید کرد

به گزارش شهرآرانیوز، علی فالح الزیدی، نخست‌وزیر عراق، طی گفت‌وگوی تلفنی با امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، تأکید کرد که ۳۰ سپتامبر آینده (۸ مهر ۱۴۰۵) آخرین مهلت خروج نیرو‌های ائتلاف از عراق است.

وی همچنین بر تعهد بغداد به ایجاد روابط متوازن با همسایگان و عدم اجازه به استفاده از خاک عراق برای تهدید امنیت آنها تأکید و از ماکرون برای سفر به بغداد دعوت کرد.

الزیدی در این گفت‌و‌گو با تأکید بر اهمیت روابط عراق و فرانسه، از مکرون دعوت کرد تا به عراق سفر کند و زمینه‌های شراکت اقتصادی و سرمایه‌گذاری پایدار میان دو کشور را تقویت نماید.

وی همچنین بر عزم دولت خود برای تقویت ثبات و تبدیل عراق به یک قدرت اقتصادی و سیاسی تأثیرگذار در منطقه، با بهره‌گیری از ثروت‌ها و موقعیت استراتژیک این کشور در مسیر تجارت بین‌المللی، تأکید کرد.

نخست‌وزیر عراق در بخش دیگری از این گفت‌و‌گو به موضوع خروج نیرو‌های ائتلاف از عراق پرداخت و تصریح کرد که ۳۰ سپتامبر سال جاری، مهلت نهایی برای عقب‌نشینی کامل این نیرو‌ها از خاک عراق است. وی افزود که پایان مأموریت ائتلاف، زمینه را برای تمرکز عراق بر بازسازی، توسعه، رشد اقتصادی و تأمین رفاه برای مردم این کشور فراهم خواهد کرد.

الزیدی بار دیگر بر حفاظت از امنیت، حاکمیت و منافع مردم عراق تأکید کرد و گفت که دولت وی به دنبال ایجاد روابط متوازن با کشور‌های همسایه است و هرگز اجازه نخواهد داد از خاک عراق برای تهدید امنیت آنها استفاده شود. وی همچنین بر اهمیت اتکا به گفت‌و‌گو در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تأکید کرد.

در مقابل، رئیس‌جمهور فرانسه ضمن ابراز قدردانی از گام‌های برداشته‌شده توسط دولت عراق، بر حمایت پاریس از تلاش‌های بغداد در مبارزه با فساد، اجرای اصلاحات اقتصادی، مبارزه با تروریسم و تقویت توانمندی‌های نیرو‌های مسلح عراق تأکید کرد.

منبع: تسنیم

{$sepehr_key_237752}