قالیباف: در نظم جدید منطقه، دخالت بیگانگان در معادلات به سرعت در حال کاهش است

به گزارش شهرآرانیوز، محمدباقر قالیباف در محل شهادت شهید سرلشکر سلیمانی و ابومهدی المهندس در فرودگاه بغداد، اظهار کرد: پس از جنگ رمضان ما شاهد تحول در نظم امنیتی منطقه هستیم. در نظم جدید منطقه، دخالت بیگانگان و بازیگران فرامنطقه‌ای در معادلات منطقه به سرعت در حال کاهش است. 

{$sepehr_media_2825686_640_360}

متن کامل سخنرانی رئیس قوه مقننه به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم. من المومنین رجال  صدقوا ما عاهدوا الله علیه فمنهم من قضی نحبه و منهم من ینتظر و ما بدلوا تبدیلا.

من از اینجا یعنی محل ترور و شهادت دو ابرمرد تاریخ دو کشور ایران و عراق، سفرم را آغاز می‌کنم. این نقطه نمادی مهمی در تاریخ منطقه و نشانه‌ای اشتراکات دو ملت است، جایی که خون ۲ قهرمان از ایران و عراق در کنار هم ریخته شد.

اینجا نماد تقابل جبهه حق و باطل است. اینجا جایی است که دولت تروریست آمریکا به عنوان کانون اصلی جبهه باطل، زمانی که دید نمی‌تواند جلوی تقویت و گسترش جبهه مقاومت را بگیرد، دو تن از مردان بزرگ جبهه حق را ترور کرد. البته آنها افرادی بودند که عراق و ایران و کل منطقه را از شرارت‌های داعش نجات دادند، داعشی که به اعتراف رئیس جمهور فعلی آمریکا، دست ساز دولت ایالات متحده بود. اما آیا این ترور، جلوی قدرت و نفوذ مقاومت را گرفت؟ کافی است نگاهی به وضعیت منطقه بیاندازید تا مشخص شود چه کسی در حال پیروزی است؟

همگان در جنگ رمضان، قدرت مقاومت ایران را درک کردند. مقاومت در عراق هم یکی از عناصر قدرت این کشور است. با گذشت سالها، گفتمان مقاومت از مرز‌های ایران و عراق و منطقه فراتر رفته و جهانی شده است. امروز واقعیت کثیف صهیونیست‌ها برای ملت‌های جهان آشکار شده و اسرائیل به عنوان دشمن بشریت شناخته می‌شود.

پس از جنگ رمضان ما شاهد تحول در نظم امنیتی منطقه هستیم. در نظم جدید منطقه، دخالت بیگانگان و بازیگران فرامنطقه‌ای در معادلات منطقه به سرعت در حال کاهش است. نیرو‌های آمریکایی دنبال برنامه خروج آبرومندانه از منطقه هستند و رژیم صهیونیستی دیگر آینده‌ای در منطقه ما ندارد و خیال بحر تا نحر را، حتی در رویاهایش نیز نخواهد دید.

من در این مکان خطاب به این دو شهید عرض می‌کنم: ابومهدی و حاج قاسم عزیز! ببینید ثمره مجاهدت و خون پربرکت‌تان را. بدانید که ما و همه باورمندان به مکتب شما در ایران و عراق، تا به نتیجه رساندن ارمان‌های شما از پانخواهیم نشست و آماده‌ایم جان و مال و آبروی خود را فدای این مسیر مقدس کنیم.

{$sepehr_key_240631}

سفر امروز ما به عراق هم، در راستای تقویت نظم جدید در منطقه و سرعت بخشیدن به تقویت همکاری‌های بین همه کشور‌های منطقه بدون دخالت خارجی است. من در بحبوحه جنگ نیز چندین بار به صورت علنی تصریح کردم که کشور‌های اسلامی منطقه باید دنبال تعاملات و روابط امنیتی عمیق باشند که با همکاری‌های اقتصادی پایدار شود و جمهوری اسلامی ایران برای این امر آماده است. روشن است نزدیکی‌های فرهنگی و مذهبی بین دو ملت ایران و عراق، فرصتی متمایز برای پیگیری این مساله را ایجاد می‌کند که می‌بایست سفر به بغداد را اولویت قرار می‌دادیم.

من در این سفر با مسئولین محترم دولت و مجلس عراق، چهره‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دیدار و گفت‌و‌گو خواهم داشت. همچنین به نمایندگی از رهبرمعظم انقلاب در مراسم اربعین تدفین امام شهید انقلاب اسلامی ایران شرکت خواهم کرد و پیام تشکر ایشان و مردم ایران را از تشییع باشکوه این مرجع تقلید بزرگ جهان تشیع به ملت و مسئولان عراق ابلاغ خواهم کرد.

پیوند دو ملت ایران و عراق، پیوندی تاریخی، ریشه دار و ناگسستنی است. همسایگی ما بر پایه برادری، محبت به اهل بیت (ع)، مقاومت در برابر دخالت بیگانگان و باور به سرنوشت مشترک دو کشور بنا شده و این گذشته درس‌آموز، راهنمای آینده خواهد بود.

انشاءالله در این سفر گام‌های بلندی برای تحکیم امنیت درون‌زا و مشترک و رفاه دو ملت برخواهیم داشت. قوت ما در برادری ما است. اخوتنا قوتنا.»

قالیباف: در نظم جدید منطقه، دخالت بیگانگان در معادلات به سرعت در حال کاهش است

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز (چهارشنبه ۲۸ مرداد) در جریان سفر به عراق، در راس هیات پارلمانی ایران، در بدو ورود به فرودگاه بغداد با حضور در محل شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به مقام این شهدا ادای احترام کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، در راس هیات پارلمانی ایرانی و با استقبال عدنان فیحان، نایب رئیس مجلس عراق و محمد کاظم آل صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق وارد فرودگاه بغداد شد.

محمد باقر قالیباف صبح امروز با هدف گفت‌و‌گو درباره تحولات منطقه، تقویت همکاری‌های راهبردی تهران و بغداد و بررسی راهکار‌های مشترک برای کمک به برقراری ثبات و امنیت در غرب آسیا، در رأس یک هیات بلندپایه پارلمانی، تهران را به مقصد بغداد ترک کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی، پیش از ترک تهران، با اشاره به برنامه‌های سفر هیات ایرانی به عراق گفت: در این سفر علاوه بر دیدار با مقامات بلندپایه عراقی، به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب در مراسم چهلمین روز تدفین امام شهیدمان در کربلا حضور خواهم یافت.