معاون وزیر نیرو: انرژی خورشیدی تا قبل از پیک سال ۱۴۰۶ به ۱۱ هزار مگاوات خواهد رسید | آغاز پذیره‌نویسی صندوق پروژه نیروگاه‌های خورشیدی از هفته آینده

به گزارش شهرآرانیوز، محسن طرزطلب امروز (۷ شهریورماه)، در جلسه ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف انرژی استان که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر مجموعه انرژی خورشیدی در کشور به ۶۰۰۰ مگاوات رسیده است.

وی افزود: انرژی‌های خورشیدی ابتدای دولت ۷۰۰ مگاوات بود که الان از ۵۳۰۰ مگاوات رد شده است. برنامه‌ریزی کردیم تا قبل از پیک سال آینده انرژی خورشیدی ما به ۱۱ هزار مگاوات برسد که تا همین زمان کل انرژی‌های تجدیدپذیر ما به ۱۲ هزار مگاوات خواهد رسید. میزان پیشرفت ما تا تابستان سال ۱۴۰۶، ۱۵ برابر و انرژی خورشیدی نسبت به ابدای دولت ۷ برابر می‌شود. امیدوارم با تلاش بیشتر و حمایت‌های دولت بتوانیم این میزان را محقق کنیم.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه کارکرد‌ها و عملکرد‌ها در حوزه استان خراسان رضوی بسیار خوب و مناسب بوده است، عنوان کرد: الان حدود ۴۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر داریم که تا تیرماه سال ۱۴۰۶ قبل از پیک، به ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید. برنامه بلندپروازانه‌ای در نظر گرفته شده که بیشتر برنامه ما در حوزه بادی در منطقه خواف است.

طرزطلب ادامه داد: برای افزایش سرعت در این کار سرعت، مجوزی را از شورای عالی امنیت ملی گرفتیم. در حوزه باید مانند حوزه خورشیدی ورود پیدا می‌کنیم و سرمایه‌گذاری مشترک با بخش خصوصی انجام می‌دهیم که در این راستا برای ۱۰۰ مگاوات انرژی کلنگ‌زنی انجام دادیم. تا قبل از پیک سال ۱۴۰۶ عملیات اجرایی و اتصال به شبکه ۷۵ مگاوات در حوزه انرژی بادی در منطقه خواف انجام خواهد شد.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق اضافه کرد: امیدوارم بتوانیم همانند انرژی خورشیدی در حوزه انرژی باید نیز اقدامات خوبی را انجام دهیم و سرمایه‌گذاران را در این حوزه وارد کنیم. به دلیل اینکه سرمایه‌گذاری سنگین و مدت اجرا طولانی‌تر است، در حوزه مجوز، اتصالات و زیرساخت‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دهیم، قانون‌گذار نیز مجوز لازم را داده است.

وی با اشاره به اینکه از اقدامات دو سال گذشته، گرد آوردن۵۰۰ مگاوات نیروگاه کوچک‌مقیاس و متوسط‌مقیاس و تاسیس صندوق پروژه بوده است، تصریح کرد: هفته آینده پذیره‌نویسی این انجام می‌شود. باید همه را تشویق کنیم که در پذیره‌نویسی اول که قرار است آحاد مردم شرکت کنند، سهام این پروژه‌ها را خریداری کنند. در مراحل بعدی مشوق‌هایی برای صنایع در نظر گرفته شده است.

{$sepehr_key_243298}

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: این ۱۰۶ ساختار که ۵۰۰ مگاوات شده، بیش از ۶۰ درصد پیشرفت دارد و تا اردیبهشت سال آینده به اتمام می‌رسد. این کار خوبی است که آحاد مردم را درگیر این پروژه‌ها کنیم. باید انگیزه و شتاب در حوزه انرژی تجدیدپذیر را بالا نگه داریم.

در این جلسه تفاهم‌نامه نقش‌آفرینی زنان در توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف انرژی، تفاهم‌نامه سازمان پسماند شهرداری و مبادله قرارداد خرید برق نیروگاه باد ۵۰۰ مگاواتی شرکت صبا نیروی توس در تایباد و خواف و شرکت ساتبا به امضا رسید.