ادعای بسنت: طی ۲ سال آینده، تنگه هرمز به یک محدوده آبی بی‌ارزش تبدیل خواهد شد | احتمالا این هفته تحریم یک بانک ایرانی را اعلام می‌کنیم

به گزارش شهرآرانیوز، اسکات بسنت روز سه‌شنبه، ۱۰ شهریور، در حاشیه نشست وزیران دارایی گروه ۲۰ در گفت‌و‌گو با شبکه فاکس‌بیزنس مدعی شد: رئیس‌جمهور دونالد ترامپ گفته است که تفاهم‌نامه [یادداشت تفاهم]عملی نشد، زیرا آنها نمی‌خواستند به توافق برسند. وظیفه من این است که آنها را به توافق ترغیب کنم. آنها خواهان توافق خواهند شد.

وی در حالی که مقامات آمریکا بار‌ها مدعی تسلط خود بر تنگه هرمز شده‌اند، ادامه داد: تنگه هرمز ممکن است با تلاش کشور‌های خاورمیانه برای احداث خطوط لوله و دورزدن این آب‌راه به‌عنوان یک گلوگاه، اهمیت خود را به‌عنوان یک کریدور جهانی انتقال انرژی از دست بدهد.

وزیر خزانه‌داری دولت ترامپ ادعا کرد: طی ۲ سال آینده، تنگه هرمز به یک محدوده آبی بی‌ارزش تبدیل خواهد شد.

دولت ترامپ در ماه اوت، در پی ناکامی در دستیابی به اهداف خود در جنگ نظامی، علاوه بر برقراری دوباره محاصره دریایی، در راستای اعمال فشار اقتصادی بیشتر بر ایران و تهدید سایر کشور‌ها به اتخاذ اقدامات مشابه، عملیات تروریسم اقتصادی موسوم به عملیات طرد اقتصادی را آغاز کرد.

بسنت تصریح کرد: احتمالا این هفته تحریم یک بانک را اعلام خواهیم کرد و هفته بعد نیز تحریم بانک دیگری را اعلام می‌کنیم. در این زمینه با متحدان خود گفت‌و‌گو می‌کنیم. همه آنها همراهی کرده‌اند و حمایت گسترده‌ای دریافت کرده‌ایم.

وی در اظهاراتی توهین‌آمیز علیه مقامات ایرانی، با دخالت در امور داخلی ایران و در حالی که که ایرانیان چند دهه تحریم‌های یکجانبه آمریکا را متحمل شده‌اند، مدعی دلسوزی برای آنان شد و با ادبیاتی که آشکارا از تفرقه حکایت داشت، اضافه کرد: ایرانی‌ها باید بدانند که می‌توانند دوباره به یک کشور عادی تبدیل شوند؛ مردم ایران، مردم پارس، مردمی بزرگ هستند و این فرصت را دارند که دوباره به نظام بین‌المللی بازگردند و آنها سرکوب می‌شوند و گروه کوچکی نمی‌تواند برای همیشه در قدرت باقی بماند.

{$sepehr_key_244240}

بسنت در ادامه گفت‌و‌گو با فاکس‌بیزنس در حاشیه نشست وزیران دارایی گروه ۲۰ در اشویل، ایالت کارولینای شمالی بیان کرد: در مورد ایران، نقاط اشتراک ما با چینی‌ها بیشتر از موارد اختلاف نظرمان است.

وی ادامه داد: چینی‌ها نیز موافق هستند که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند. چینی‌ها همچنین موافق هستند که آزادی کشتی‌رانی در تنگه هرمز باید تضمین شود؛ بنابراین ما برای دستیابی به این اهداف، مذاکرات خصوصی با آنها داشته‌ایم.

ادعای بسنت در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز گذشته با انتقاد تلویحی از رئیس‌جمهور چین عنوان کرد: شی جین‌پینگ درباره تنگه هرمز در مقایسه با آنچه می‌توانست انجام دهد، نسبتا منفعل بوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا ۱۹ اوت برابر با ۲۸ مرداد ماه در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال خود در حالی که واشنگتن سال‌هاست رویکرد خصمانه فشار اقتصادی و تحریم‌ها علیه ملت ایران را در پیش گرفته و در پی ناکامی در میدان جنگ نظامی با اشاره به نبرد نورماندی و عملیات موسوم به روز دی/D-DAY اضافه کرد: این یک روز - دی (تعیین‌کننده) اقتصادی خواهد بود و ما به همه متحدانمان نیاز داریم تا در کنار ایالات متحده آمریکا بایستند و برای منزوی‌کردن و شکست تهدید ایران همکاری کنند و هر کشوری که به موسسات مالی، شرکت‌ها، فرودگاه‌ها و یا نهاد‌های دولتی خود اجازه دهد هر نوع حمایتی از ایران ارائه دهند، با پیامد‌های شدید اقتصادی روبه‌رو خواهد شد.

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز ۲۹ مرداد با انتشار ۲ تصویر درباره عبور بدهی ملی آمریکا از مرز ۴۰ تریلیون دلار، روز D اقتصادی ادعای دونالد ترامپ علیه ایران را تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران اقتصادی و بدهی فزاینده آمریکا توصیف و تاکید کرد: تداوم سیاست‌های شکست‌خورده واشنگتن جز شکست بیشتر و افزایش خصومت ایرانیان نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس شورای امنیت و اعضای سازمان ملل متحد، ضمن تبیین مواضع ایران درباره عملیات تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران، بر مسئولیت قانونی و اخلاقی سازمان ملل و همه دولت‌ها برای محکوم‌کردن اقدام غیرقانونی و مجرمانه هیات حاکمه آمریکا تاکید کرد.

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران نیز در پاسخ به این گزافه‌گویی‌ها با به اشتراک‌گذاشتن مقاله‌ای از نیویورک تایمز که در آن به ناتوانی بسنت در کنترل شاخص‌های مهم اقتصادی اشاره شده، نوشت: این امپراتوری رو به زوال به جای اینکه میلیارد‌ها دلار را به تروریست نیابتی خود یعنی اسرائیل و ۷۵۰ پایگاه نظامی در دنیا سرازیر کند، می‌توانست آن پول را صرف مردم آمریکا کند، اما نه؛ این کار برای رژیم آمریکا زیادی منطقی است. هی اسکات، مَرد (؟)؛ اعتبارت در خطر است. یه کاری کن.

منبع: ایرنا