محمدرضا فروتن با فیلم بت به سینما باز می‌گردد

به گزارش شهرآرانیوز، «بت» هفتمین فیلم بلند سینمایی حمید نعمت‌الله است که ۱۰ سال پس از «شعله‌ور» به اکران می‌رسد. نعمت‌الله درباره این فیلم گفته است که اثرش با حال و هوای امروز ایران و احساس مردم هماهنگ است و پیش‌بینی کرده تماشاگران از آن استقبال کنند.

این کارگردان پیش از «بت»، فیلم «قاتل و وحشی» را نیز ساخته بود؛ اثری با بازی لیلا حاتمی و شهرام حقیقت‌دوست که از سال ۱۳۹۸ تاکنون امکان اکران پیدا نکرده است. نعمت‌الله در مقطعی تصمیم داشت تا زمان حل مشکلات نمایش «قاتل و وحشی»، فیلم جدیدش را نیز اکران نکند، اما در نهایت به‌عنوان کارگردان و تهیه‌کننده «بت» تصمیم گرفت این فیلم را روانه پرده کند.

فروتن و نخستین همکاری با حمید نعمت‌الله

حضور محمدرضا فروتن یکی از نکات قابل توجه «بت» است. این بازیگر برای نخستین‌بار مقابل دوربین حمید نعمت‌الله قرار گرفته، در حالی که لیلا حاتمی پیش از این چهار همکاری با این کارگردان داشته است.

فروتن نخستین بار در سال ۱۳۷۵ با سریال «سرنخ» به کارگردانی کیومرث پوراحمد مورد توجه قرار گرفت و خیلی زود به یکی از چهره‌های شناخته‌شده سینمای ایران تبدیل شد. روایت شده که پس از پخش نخستین قسمت «سرنخ»، مسعود کیمیایی با او تماس گرفت و پیشنهاد بازی در فیلمی را به او داد؛ فیلمی که «مرسدس» نام داشت و در سال ۱۳۷۶ ساخته و یک سال بعد اکران شد.

پس از «مرسدس»، همکاری فروتن با کیمیایی ادامه پیدا کرد و فیلم‌هایی مانند «فریاد»، «اعتراض»، «سربازهای جمعه»، «محاکمه در خیابان» و «متروپل» حاصل این همکاری بودند.

اما نقطه مهم در مسیر ستاره‌شدن فروتن، فیلم «قرمز» به کارگردانی فریدون جیرانی بود. او در این درام روانشناسانه نقش مردی عاشق و بدگمان را بازی کرد که با حضور اجتماعی همسرش با بازی هدیه تهرانی مشکل دارد و این رابطه در نهایت به تراژدی منتهی می‌شود. بازی فروتن در این فیلم مورد توجه قرار گرفت و «قرمز» به یکی از نقاط عطف کارنامه او تبدیل شد.

او پس از آن بار دیگر با کیومرث پوراحمد همکاری کرد و در «شب یلدا» نیز بازی‌ای تحسین‌شده ارائه داد.

فروتن در دهه ۸۰ نیز حضور پررنگی در سینما داشت و در ۲۸ فیلم بازی کرد. او در این سال‌ها با کارگردانانی همچون علیرضا داوودنژاد، ایرج کریمی، مازیار میری، مانی حقیقی و سیروس الوند همکاری داشت و دو فیلم دیگر نیز با کیومرث پوراحمد ساخت.

فاصله گرفتن تدریجی از دوران اوج

مسیر حرفه‌ای محمدرضا فروتن در دهه ۹۰ تغییر کرد. او در این دوره، به‌جز همکاری با کارگردانانی مانند مسعود کیمیایی، کمال تبریزی و فرزاد مؤتمن، حضور چندانی در آثار کارگردانان مطرح نداشت.

فروتن سرانجام پس از چند سال دوری از سینما، در «بت» به کارگردانی حمید نعمت‌الله بازی کرد؛ حضوری که می‌تواند یکی از مهم‌ترین اتفاق‌های کارنامه سال‌های اخیر او باشد.

حمید نعمت‌الله و بازیگران متفاوت

استفاده از بازیگرانی که مدتی از سینما دور بوده‌اند یا ارائه تصویری متفاوت از چهره‌هایی که مخاطب پیش‌تر آنها را در چنین نقش‌هایی ندیده، از ویژگی‌های قابل توجه آثار حمید نعمت‌الله بوده است.

{$sepehr_key_248950}

او در نخستین فیلمش «بوتیک» از رضا رویگری استفاده کرد و در فیلم‌های بعدی نیز از بازیگرانی مانند بهرام رادان در «بی‌پولی»، کوروش تهامی در «رگ خواب»، امین حیایی در «شعله‌ور» و شهرام حقیقت‌دوست در «قاتل و وحشی» بازی‌هایی متفاوت گرفت.

به همین دلیل، حضور محمدرضا فروتن در «بت» نیز مورد توجه قرار گرفته است. این همکاری می‌تواند فرصت تازه‌ای برای فروتن باشد تا در فیلمی متفاوت، تصویری تازه از توانایی‌های بازیگری خود ارائه کند و بار دیگر مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.