به گزارش شهرآرانیوز به نقل از اقتصاد آسیا، آیین اختتامیه نخستین دوره فرهنگستان نوآوری و کارآفرینی دانش آموزی مشهد با حضور رئیس اتاق ایران، برخی اعضای هیات نمایندگان اتاق مشهد، ۵۴ دانش آموز شرکت کننده در این طرح و والدین شان در محل اتاق مشهد برگزار شد.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در این مراسم خطاب به دانش آموزان حاضر گفت: نشستن در کنار جوانانی که همه امید ما هستند، ارزشمند است؛ آینده کشوری با این تاریخ، عظمت و قدمت که افتخار حوزه بشریت است را باید به دست شما بسپاریم اما افسوس که قدردانی و قدرشناسی و دستگیری از این جوانان در راه تعالی آن ها آن طور که باید، نیست و برای پُر کردن این خلاء به دنبال آغاز فصل جدیدی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: جوانان ایرانی محیط مساعد برای پیشرفت و بروز استعدادهایشان را ندارند، اگر این محیط را داشته باشند واقعا کم نظیر و برخی از آن ها بی نظیرند؛ سوال اینجاست که چگونه می توان این محیط را برای آن ها فراهم کرد؛ این موضوع به عهده خانواده، جامعه و مسئولان است.
شافعی درباره نقش خانواده ها در زمینه سازی برای بروز و ظهور استعداد جوانان گفت: خانواده ها معمولا در ایران جوانان را چندان باور ندارند و همه چیز را در این قالب می بینند که فرزندشان هنوز بچه است و متوجه نمی شود و باید مکرر برای او تعیین تکلیف کنند. این موضوع در دنیای امروز پاسخ نمی دهد؛ اما اوضاع عوض شده و باید نوجوانان و جوانان را باور کنیم و میدان مانور را برای آن ها فراهم نماییم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش جامعه و مسئولان در فراهم آوردن محیط مناسب برای جوانان پرداخت و اظهار کرد: جوان ایرانی اگر محیط مناسبی داشته باشد، سرعت حرکتش در مقایسه با دیگران بالاست و ما نتوانستیم این محیط را فراهم کنیم. سیاست ها و رویکردهای آموزشی و پرورشی ما به مشکلات عمده ای دچار است و امیدوارم روزی براساس اطلاعات و مسائل روز تغییر کند. در کشور ما خیلی وقت ها به دانش آموزان براساس نمره ای که در امتحان گرفته اند، جایزه می دهیم اما همان دانش آموزان در محیط کار آن قدر نسبت به علم بیگانه اند که نمی توانند وارد عمل شوند.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: مسیر حرکت ما در مسئله آموزش فقط محفوظات است؛ محفوظاتی که کُنه آن برای ما تشریح نمی شود و هیچ پیوندی بین علم و عمل برای جوانان توسط مدیران و مسئولان فراهم نشده است. علاوه بر آن در مسئله پرورش هم مشکلات زیادی داریم؛ همه کسانی که شاگردان خوبی در مدرسه بودند، لزوما در زندگی شان موفق نیستند و مسئله انسان سازی در این راستا بسیار موثر است.
وی با بیان اینکه مرکز آموزش اتاق مشهد برای فراهم آوردن زمینههای بروز استعداد دانش اموزان اقداماتی را در دستور کار دارد، افزود: تصمیم داریم در این شهر مدرسه کسب و کار تاسیس کنیم؛ این مدرسه برگرفته از تجربیاتی است که در برخی کشورهای توسعه یافته وجود دارد. این مدرسه میدانی واقعی برای توسعه استعدادها خواهد بود. چنین ساختاری می تواند نگاهی تخصصی به پرورش کارآفرینان و صاحبان کسب و کارها داشته باشد.
شافعی خاطرنشان کرد: با مطالعاتی که در مقطعی بر روی کارنامه مدیران موفق استان انجام شد، دریافتیم بیش از ۹۰ درصد افراد موفق کسانی بودنده اند که هیچ ارثی از پدرانشان به آن ها نرسیده بود و در خانواده ای با وضعیت مادی پایین زندگی کردهاند و تنها ۱۰ درصد آن ها از نظر مالی در شرایط رفاه قرار داشتند. بنابراین باور کنیم که با دست خالی هم می توان به توفیقات بزرگی دست یافت. اینکه جوانان بعد از فارغالتحصیلی منتظرند دیگران برایشان شغلی پیدا کنند، خوب نیست. باید خودتان را باور داشته باشید.
رئیس اتاق ایران از راه اندازی مرکز نوآوری در خراسان در آیندهای نزدیک خبر داد و گفت: ما آماده کمک به ایده ها و طرح های نوآورانهای هستیم که جوانان توانسته اند آن ها را تا حدی پیش ببرند. بدین ترتیب طرح های نوآورانه قابل قبول چه در بخش صنعت، چه تجارت و چه کشاورزی تجاری سازی می شوند و حتی در این زمینه کمک مادی خواهیم داشت و به دنبال سرمایهگذار برای طرح ها خواهیم بود.