جامعه رسانه‌ای افغانستان در سوگ سیاوش خبر
به گزارش شهرآرانیوز - «امرالله صالح» معاون اول رییس جمهوری افغانستان نیز لحظاتی قبل در صفحه فیسبوک خود ضمن تایید این حادثه ناگوار علیه اصحاب رسانه در این کشور، نوشت که جرم و جنایت طالبان و همکاران آن‌ها با ترور جوان پرنشاط و چهره توانا و آشنای رسانه‌ای بیشتر و بیشتر شد.
 
یما سیاوش از چهره‌های متفاوت خبری در افغانستان بود، او که سال‌ها وظیفه اجرای بسته خبری «ساعت ۱۰ شب» و برنامه «فراخبر» شبکه طلوع نیوز را برعهده داشت، او با اجرا‌های شجاعانه خود توانسته بود محبوبیت زیادی در افغانستان به دست آورد.
 
کارشناسان خبری در افغانستان او را یکی از پیشتازان خبرنگاری پرسشگر در این کشور می‌دانند. نوع خاص مدیریت برنامه خبری توسط سیاوش باعث شده بود که برخی از چهره‌های سیاسی افغانستان به راحتی حاضر نشوند در برنامه او حضور یابند.

در دو دهه گذشته ۱۰۹ خبرنگار افغان کشته شده‌اند

حمله به خبرنگاران و اصحاب و اهالی رسانه در افغانستان تازگی ندارد. فهرست قربانیان رسانه‌ای در این کشور طولانی بوده و با گذشت هر روز بر آن افزوده می‌شود.
 
مرکز خبرنگاران افغانستان در گزارشی اعلام کرد که طی دو دهه گذشته در این کشور ۱۰۹ خبرنگار کشته شده اند که بسیاری از آن‌ها حتی زن بودند.
 
خونین‌ترین حمله بر خبرنگاران و گزارشگران در افغانستان در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ در منطقه «شش درک» در شرق کابل رخ داد که در آن ۲۶ نفر از جمله ۹ خبرنگار کشته شدند.
 
هفته گذشته هم تروریست‌ها حمله مرگباری را به دانشگاه کابل انجام دادند که در آن ۲۲ دانشجو و غیرنظامی کشته و حدود ۴۰ تن دیگر هم زخمی شدند. مسئولیت آن حمله را ابتدا گروه تکفیری داعش پذیرفته بود، اما زمانی نگذشت که این گروه تروریستی با انتشار ویدئویی دست داشتن خود را در این حادثه جنایتکارانه انکار کرد و گروه طالبان هم مسئولیت این حمله به دانشگاه نپذیرفت.
 
اما دولت افغانستان بار دیگر گروه طالبان را مسئول حمله به دانشگاه کابل و دیگر حملات تروریستی اخیر در این شهر و برخی استان‌های دیگر افغانستان عنوان کرده و گفته است که بستر این حملات را طالبان مساعد می‌سازد.