هنرمند افغانستانی با ۲۰ هزار قطعه سنگ پرتره حاج قاسم را طراحی کرد + عکس
سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ سید اسماعیل علوی از مهاجران افغانستانی ساکن ایران است که سال ۷۴ در مشهد به دنیا آمده و سال‌ها است در محله گلشهر زندگی می‌کند.
 
او از پانزده سالگی در کنار کارگری، کار‌های هنری انجام داده است، او حالا استاد سنگ کاری ساختمان است و به تازگی ازدواج کرده.
 
این جوان مهاجر افغانستانی در کنار سنگ کاری ساختمان با چوب و سنگ، کار‌های هنری انجام می‌دهد، از سه سال قبل پروژه تصویر سازی با سنگ را در ذهن داشته تا اینکه حاج قاسم به شهادت می‌رسد. با تازه عروسش مشورت می‌کند، خیلی زود تمام فرش‌های منزل جمع می‌شود و منزل این زوج جوان می‌شود، کارگاه هنری.
 
پروژه طراحی چهره حاج قاسم آغاز می‌شود، او روز‌ها در ساختمان کار می‌کند و همزمان قطعات سنگ به تفکیک رنگ و جنس و با توجه به عکس انتخابی از چهره حاج قاسم انتخاب می‌کند، در محل کار برش می‌زند و شب‌ها به منزل می‌آورد.
 
به گفته اسماعیل در این تابلو ۲۰ هزار قطعه سنگ از ۱۵ نوع سنگ متفاوت استفاده شده است.
 
اسماعیل و همسرش هر شب با هم بخشی از تصویر را می‌سازند، پروژه با کندی پیش می‌رود، ولی عزم آن‌ها برای تکمیل پروژه جزم است و با شوق زیادی برای تکمیل تابلو تصویرسازی شده حاج قاسم کار می‌کنند.
 
پس از شش ماه بالاخره کار تصویر حاج قاسم با قطعات کوچک سنگ به پایان می‌رسد، قطعات را در تعداد مشخص به‌هم می‌چسبانند و در یک قاب آهنین قرار می‌دهند.
 
اسماعیل در رابطه با استقبال سازمان‌ها و نهاد‌ها از ایده‌اش می‌گوید: تصویر کار نهایی را به مراکز مختلف فرهنگی و دولتی بردم، چند نفری هم آمده‌اند، دیده‌اند و رفته‌اند.
 
اثر چند ماه روی قاب می‌ماند. کنایه‌ها شروع می‌شود (اگر تصویر یک خواننده را کار می‌کردی، اگر عکس سفارشی میزدی، الان... اگر شش ماه کارگری می‌کردی الان...) و حرف‌هایی از این دست، اما اسماعیل یک مهاجر افغانستانی است و به طعنه شنیدن عادت دارد.
 
اسماعیل و همسرش آرزو دارند، پرتره حاج قاسم در مکان مناسبی نصب شود.
 
برای تماشای عکس‌ها در سایز بزرگتر و کیفیت بهتر بر روی آن کلیک کنید