اتحادیه‌های پوشاک کارآمد نیستند!

گروه اقتصاد| «هیئت‌رئیسه اتاق اصناف را نیروهای جوان و قوی تشکیل می‌دهند، اما هیئت‌رئیسه اتحادیه‌های صنفی مشهد در دست نیروهای کهن‌سالی است که توان اجرایی‌شان در مقایسه با هیئت‌رئیسه اتاق بسیار پایین است.» این‌ دیدگاه متعلق به جواد حسین‌پور‌حجار است. او در سالیان اخیر موفق شده با مطرح کردن برند «اطمینان» در صنعت پوشاک در جمع مدیران برتر تولیدکننده استان قرار بگیرد و اکنون از لزوم جوان‌گرایی و تحول در سطح اتحادیه صنفی سخن به میان آورده است.
حسین‌پور روز گذشته در جریان بازدید کارگروه فرهنگی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان از کارخانه تولید پوشاک اطمینان گفت: اکنون بیشتر فعالیت‌ اتحادیه‌های صنفی در حوزه پوشاک به صدور، ابطال و تمدید پروانه کسب محدود شده است. اتحادیه‌ای که از برگزاری حتی یک دوره آموزشی در طول سال عاجز است، باید تغییر کند. ریاست برخی اتحادیه‌های صنفی مشهد بیش از 40سال است که تغییر نکرده و در اختیار افرادی است که بیش از 70 سال سن دارند.
وی با اشاره به اینکه خودش عضو هیئت‌رئیسه اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک است، گفت: من جزو معدود نیروهای جوان عضو هیئت‌رئیسه اتحادیه و البته جزو منتقدان حوزه اصناف هستم. انتخابات اتحادیه‌های صنفی در زمینه پوشاک بدون تبلیغات و به‌صورت مهندسی‌شده برگزار می‌شود و همین موضوع مانع پوست‌اندازی و جوان شدن اتحادیه‌ها شده است. از این رو می‌بینیم که جشنواره مد و لباس که باید برگزارکننده آن بخش خصوصی و همین اتحادیه صنفی باشند، از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود.
افشین تحفه‌گر، دبیر کارگروه فرهنگی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا نیز در این جلسه گفت: کارگروه فرهنگی در تلاش است تا با فرهنگ‌سازی به تولید داخلی کمک کند و بازدید از کارخانه‌های تولیدکننده و برند به‌منظور رفع مشکلاتشان یکی از دستورکارهای این کارگروه است.
وی افزود: خراسان‌رضوی طراحان مد و لباس موفقی دارد که برخی از آن‌ها با برندهای نام‌آشنای جهانی همکاری می‌کنند. با استفاده از ظرفیت این طراحان می‌توانیم در مشهد بازار مد و لباس اسلامی برای 57کشور مسلمان جهان ایجاد کنیم و تولیداتمان را افزایش دهیم.
رسول فرزادفر، دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای استان، نیز گفت: بخش‌نامه ممنوعیت واردات پوشاک خارجی شرایط تولید داخل را هموار کرده است. تولید پاشنه آشیل اقتصاد است و اکنون با کاهش میزان واردات قاچاق، تولید پوشاک در استان باید افزایش یابد.