مرغ کمتر از ۵۰ درصد نیاز استان خراسان رضوی توزیع می‌شود
محسن موسوی‌زاده | شهرآرانیوز؛ هرچند مسئولان وعده داده بودند که مشکل توزیع مرغ در مشهد به‌زودی حل می‌شود، مشاهده خبرنگار شهرآرانیوز از میدان استقلال (بازار فروش گوشت) مشهد نشان می‌دهد که این محصول همچنان به میزان کافی در بازار توزیع نمی‌شود، به‌طوری‌که دیروز بیشتر فروشگاه‌های عرضه مواد پروتئینی در خیابان استقلال، آن را عرضه نمی‌کردند. در این میان فقط دو واحد در این خیابان، مرغ را به قیمت دولتی (۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان) توزیع می‌کردند.
 
نبود مرغ در بازار و محدود بودن فروشگاه‌های عرضه‌کننده، سبب ایجاد صف برای خرید آن شده بود. سرپرست معاونت بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرانیوز، کمبود توزیع مرغ در استان را تایید کرد و گفت: مصرف روزانه مرغ در خراسان‌رضوی ۳۸۰ تا ۴۰۰ تن است، ولی این محصول در روز ۲۰۰ تن کمتر از میزان موردنیاز در بازار عرضه می‌شود و همین مسئله سبب کمبود ۵۰ درصدی آن در بازار شده است. محمدجواد ساعدی افزود: درحالی‌که مجوز کشتار ۲۸۰ هزار قطعه مرغ در استان صادر شده است، براساس آمار‌های دام‌پزشکی، فقط ۱۸۰ هزار قطعه مرغ در کشتارگاه‌ها ذبح می‌شود.
 
تفاوت ۱۰۰ هزارتایی مجوز کشتار و مرغ ذبح‌شده، سبب کاهش ۲۰۰ تنی عرضه مرغ در بازار شده است. وی با بیان اینکه خروج مرغ از استان یکی از دلایل این اتفاق است، گفت: برخی استان‌ها با کمبود مرغ مواجه هستند و همین مسئله سبب شده است این ماده پروتئینی از خراسان‌رضوی به این استان‌ها منتقل شود و ما با کمبود در عرضه مواجه شویم.
 
سرپرست معاونت بازرسی‌ونظارت سازمان صمت خراسان‌رضوی همچنین از افزایش نظارت بر بازار مرغ در استان و مشهد خبر داد و گفت: در ۱۰ روز گذشته، ۳۱۷ فقره بازرسی از بازار مرغ استان صورت گرفته که به تشکیل ۶۸ فرم تخلف به ارزش ۲۵۰ میلیون تومان منجر شده است.

مدیر بازرسی‌ونظارت اتاق اصناف مشهد نیز در گفتگو با شهرآرانیوز، با اینکه قیمت مرغ همان ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان است، گفت: البته باید توجه کرد که این قیمت براساس هرکیلو مرغ زنده ۱۴ هزارو ۴۱۰ تومان تعیین شده است، با این حال در برخی مواقع مرغ زنده تا کیلویی ۱۷ هزارو ۵۰۰ تومان هم عرضه می‌شود. همین مسئله سبب می‌شود قیمت تمام‌شده مرغ گرم افزایش بیابد. امیر دلداری افزود: انتظار می‌رود همان‌طور که بر واحد‌های صنفی درزمینه گران‌فروشی مرغ نظارت می‌شود، بر قیمت مرغ زنده نیز نظارت شود تا قیمت تمام‌شده مرغ گرم افزایش نیابد.