دستور پخت حلیم
سمیه اخترشناس | شهرآرانیوز؛ حلیم از غذا‌های بسیار خوش مزه و سنتی ما ایرانی هاست که بیشتر برای وعده صبحانه و افطار استفاده می‌شود. سرشار از روی، آهن ومنیزیم است و به دلیل داشتن گوشت و گندم، از انرژی زیادی هم برخوردار است. اگر از گندم پوست کنده در تهیه حلیم استفاده شود، این غذا برای بسیاری از بیماری‌های گوارشی مفید خواهد بود.
 
قیمت برای هر نفر: ٣٠٠٠ تومان
تعداد: ٨ نفر
زمان تهیه: ۲۴۰ دقیقه

مواد لازم برای تهیه حلیم:

گندم یا بلغور گندم - ٣ لیوان
گوشت گوسفندی - ٢٥٠ گرم
آب - به میزان لازم
سینه مرغ یا بوقلمون - ١٥٠ گرم
شیر - یک لیوان
نمک - ۳ قاشق مرباخوری
پیاز - ۲ عدد
کره یا روغن حیوانی - ۲۰۰ گرم

طرز تهیه حلیم:

 
گندم را بعد از شستن، ۱۲ ساعت بخیسانید. سپس ۳ ساعتی با آب فراوان کامل بپزید. هر چند دقیقه غذا را هم بزنید تا ته نگیرد.
 
حلیم
 
گوشت گوسفندی را با یک پیاز بپزید. درون ظرف دیگری سینه مرغ را هم با یک پیاز دیگر بگذارید بپزد.
 
حلیم
 
بعد از پختن کامل گندم، با گوشت کوب برقی آن را خوب له کنید تا کش دار شود. مرغ و گوشت را هم بعد از پختن، ریش ریش و همراه با کره، به مخلوط گندم اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت دیگر با هم بپزند.
 
حلیم
 
غذا را با گوشت کوب برقی دوباره کمی له و نمک و شیر را به آن اضافه کنید. بعد از ١٥ دقیقه که همه مواد حلیم خوب به خورد هم رفت، غذا آماده است.
 
حلیم
 
 
چند نکته
*اگر از بلغور گندم برای تهیه حلیم استفاده می‌کنید، نیازی نیست آن را بخیسانید. زمان پخت هم بسیار کمتر خواهد شد.
*در صورتی که آب مرغ و گوشتتان بعد از پخت باقی ماند، می‌توانید آن را همراه با گوشت و مرغ ریش ریش شده به غذا اضافه کنید.
*برای تزیین روی حلیم می‌توانید از روغن داغ و دارچین یا قیمه استفاده کنید.