تکلیف معدن دیزدر تا هفته آینده مشخص می شود
 با این حال، ماجرای سنگ نگاره‌ها و درستی یا نادرستی فعالیت در حریم آن ها، داستانی است که همچنان برقرار است. از یک طرف حمایت از سرمایه‌های ملی و فرهنگی و حفظ آن‌ها مطرح است و از طرف دیگر بهره برداری از معادن سنگ و به تبع آن، بحث‌های دیگری مثل بیکاری معدن کاران و فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با آن. سبحانی، دادستان شهرستان طرقبه و شاندیز ضمن اشاره به اینکه درباره وضعیت معدن دیزدر و سنگ نگاره‌های آن، هم میراث فرهنگی و هم صنعت و معدن کوتاهی کرده اند بیان کرد که بهترین راه برای به نتیجه رساندن این قضیه مدیریت مطلوب آن است تا نه به میراث ملی کشورمان صدمه‌ای برسد و نه معدن کاران در این بین آسیبی را متحمل شوند. دادستان به طور مشخص در این باره اعلام کرد: پرونده به تهران ارسال شده است و ظرف هفته آینده مشخص خواهد شد که آیا مجوز فعالیت در این ۵/۱ هکتار تعیین شده برای معدن کاران صادر می‌شود یا خیر. به گفته دادستان طرقبه و شاندیز، ۲۳۰ هکتار از اراضی طرقبه و شاندیز در محدوده آثار ملی قرار دارد که از این میزان ۷۸ هکتار آن عرصه سنگ نگاره هاست و فعالیت در این عرصه به طور قطع غیرمجاز است. اما موضوع مورد اختلاف اکنون بر سر یک و نیم هکتاری است که در حریم سنگ نگاره‌های دیزدر قرار دارد.

سبحانی درباره مجرمانی که سنگ نگاره‌های معدن دیزدر را با گازوئیل تخریب کرده اند گفت: هنوز مشخص نشده است که چه فرد یا افرادی این جرم را مرتکب شده اند، اما تحقیقات برای مجازات خاطیان ادامه دارد. او با اشاره به ماده ۵۵۸ قانون مجازات اسلامی بیان کرد که برای این دسته از مجرمان علاوه بر جبران خسارت، از ۱ تا ۱۰ سال حبس در نظر گرفته می‌شود.

دادستان عمومی و انقلاب طرقبه و شاندیز در انتهای صحبت هایش با اشاره به نقش مؤثر مردم درباره حفظ میراث ملی بیان کرد: خود مردم نیز باید از این سرمایه‌ها محافظت کنند. خواسته آن ها، مطالبه گری‌ها و فعالیت‌های خودجوشی که مردم، سمن‌ها و فعالان حوزه گردشگری و محیط زیست انجام می‌دهند می‌تواند جنبه آگاهی دهنده داشته باشد و نتایج مفیدی را درباره نگهداری از آثار ملی و میراث فرهنگی بر جای بگذارد.