۷۵ درصد بستری‌های کرونا امیکرون استان در مشهد هستند

عسکری | شهرآرانیوز؛ سرعت مهارنشدنی شیوع امیکرون در همه شهر‌های کشور بیش از حد تصور است و تقریبا جغرافیای کشور در مرز قرمزشدن قرار دارد.

در مشهد نیز وضعیت شیوع کرونا همچنان پرشتاب است و احتمال می‌رود با توجه به ممنوع نبودن سفر به مشهد، در هفته‌های آینده و شاید در ایام نوروز ابتلا و بستری‌ها در این شهر همچنان افزایشی باشد.

اکنون به گفته محمد پهلوان، رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حدود ۷۵درصد از بیماران بدحال کرونایی بستری شده در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های خراسان رضوی در شهر مشهد بستری هستند.

محمدحسین درخشان، مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اعلام کرد که ۷۶۰ خانه بهداشت و پایگاه روستایی در روستا‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال است و بهورزان حدود یک میلیون و ۳۲۰ هزار نفر جمعیت روستایی و شهر‌های کمتر از ۲۰ هزار نفر را زیرپوشش دارند.

عواقب خطرناک در انتظار امتناع‌کنندگان از دریافت تزریق دز سوم

مجید جعفری نژاد، معاون فنی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اعلام کرد: در دو دز اول واکسیناسیون کرونا مردم استقبال خوبی کرده اند، به نحوی که نزدیک به ۸۵ درصد جمعیت هدف دو دز وکسن را دریافت کرده اند، اما متأسفانه به علت توجه برخی مردم به شایعات، استقبال خوبی از دز سوم واکسن کرونا انجام نشد.

این امر ممکن است باعث وخامت حال در زمان ابتلا شود. زیرا رفتار ویروس شناخته شده نیست و می‌تواند پس از گذشت سه ماه از تزریق واکسن، به شکل شدیدی در بدن جولان دهد.

وی درباره مسافران خارجی که قصد ورود به کشور را دارند نیز اعلام کرد که تب سنجی، داشتن کارت واکسن و پی سی آر منفی ازجمله موارد ضروری است که هنگام ورود به کشور از هم وطنان و دیگر ملیت‌ها انجام می‌شود.

افزایش ۳۰۰ درصدی مراجعه و بستری کودکان کرونایی

رئیس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر نیز با اعلام اینکه ویروس امیکرون بیشتر از سویه‌های قبلی کودکان را درگیر می‌کند، اعلام کرد: بر اساس بررسی ها، تعداد کودکان مبتلا در حوزه‌های سرپایی و بستری در بهمن امسال نسبت به ماه قبل از آن افزایش دوتاسه برابری داشته است.

علی جعفری افزود: علائم ابتلا به امیکرون در کودکان بیشتر مربوط به درگیری راه‌های تنفسی فوقانی و شامل گلودرد، سرفه‌های شدید، احتقان و گرفتگی بینی و سرفه‌های خروسکی است. باریک بودن راه‌های هوایی کودکان مهم‌ترین عامل شدت بیماری در این گروه سنی است و در بیشتر موارد با اختلال حس بویایی و چشایی نیز همراه است.

وی این را هم گفت که عامل اصلی ابتلای کودکان، حضور در دورهمی‌های خانوادگی است.

کارت واکسن لازمه سفر‌های نوروزی به مشهد

فرشید وفا، رئیس گروه سلامت کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز اعلام کرد که برای سفر‌های نوروزی به مشهد داشتن کارت واکسن الزامی است و این موضوع را می‌شود از طریق سامانه هوشمند امید کنترل کرد و کارت واکسن کرونا همه افراد اعم از خدمت دهندگان و خدمت گیرندگان کنترل می‌شود.

به گفته این مقام مسئول، مقرر شده است برای کسانی که هنوز واکسن دریافت نکرده اند، بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس صادر نشود و اولویت صدور بلیت با کسانی است که تزریق سه دز واکسن آن‌ها انجام شده است و بدون علائم مشکوک به بیماری هستند.

در خدمات رسانی بی‌وقفه به غیرکرونایی‌ها

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ارائه خدمات مطلوب به بیماران غیرکرونایی در زمان اوج کرونا از مهم‌ترین برنامه‌های این معاونت محسوب می‌شود، اظهار کرد: در کنار خدمات رسانی به بیماران کرونایی، با اقدامات انجام شده در موج ششم کرونا، اختلالی در روند درمان بیماران غیرکرونایی ایجاد نشده است.

شاپور بدیعی با بیان اینکه علاوه بر بیماران مبتلا به کرونا، رسیدگی به بیماران غیرکرونایی به ویژه در حوزه‌های داخلی و جنرال از دغدغه‌های معاونت درمان به شمار می‌رود، تصریح کرد: بر این اساس در قالب تفاهم نامه مشترک با بیمارستان‌های غیردانشگاهی از ظرفیت این مراکز در خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کرونا استفاده می‌شود تا ضمن کاهش بار مراجعه به بیمارستان‌های دانشگاهی، آسیبی به دیگر بیماران در دوران همه گیری کرونا وارد نشود.

مشهد، ناخوش‌احوال از اُمیکرون