فراز و فرود قیمت حبوبات در بازار | مقایسه روند تورم در ۵ ماهه گذشته

محسن جزایری | شهرآرانیوز؛ در شش‌ماهه ابتدایی سال‌جاری گروه حبوبات چندبار افزایش قیمت یافته‌اند. کم‌آبی و خشک‌سالی‌های اخیر در سطح کشور، تأثیر بسزایی بر تولید برخی اقلام گذاشته و باعث کاهش کیفیت و کمیت و همچنین نوسان قیمتی محصولات غذایی ازجمله برنج و حبوبات شده است، با این حال با شروع نیمه دوم امسال، افزایش چندانی در قیمت حبوبات مشاهده نشده است. براساس اعلام مسئولان اتحادیه بنکداران مواد غذایی، ۷۰درصد حبوبات مصرفی کشور ازقبیل نخود، عدس و انواع لوبیا‌های موجود، وارداتی است که از استرالیا، قزاقستان، ازبکستان و چین تامین می‌شود.

در این میان به‌گفته صاحب‌نظران، به‌دلیل ظرفیت کافی و فراوان برای رشد تولید و خودکفایی در تولید و تامین حبوبات در کشور و با وجود اینکه مناطق غربی کشور قطب تولید حبوبات است، هنوز ایران یکی از واردکنندگان بزرگ حبوبات در دنیا محسوب می‌شود و در جایگاه بزرگ‌ترین کشور‌ها در واردات حبوبات شناخته شده است، این درحالی است که در کشور حدود ۵۰میلیون هکتار زمین زراعی مناسب وجود دارد که از این میزان، تنها با کشت سالانه ۲۰میلیون هکتار، امکان تولید بیش از ۱۰۰میلیون تن موادغذایی در کشور فراهم خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات‌گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان‌رضوی درباره تولید حبوبات به ایسنا گفت: سطح زیرکشت حبوبات در شهرستان‌های دیم‌خیز همچون قوچان، درگز، کلات و سرخس تا ۵۰درصد و علاوه‌بر آن تولید حبوبات نسبت‌به سال گذشته ۵۰درصد کاهش پیدا کرده است.

غلامرضا ساربان اظهار کرد: سطح زیرکشت حبوبات در سال زراعی۴۰۰-۹۹ حدود ۹هزارو ۳۸ هکتار و میزان تولید، ۳هزارو ۶۸۸ تن بوده است.

وی افزود: سطح زیرکشت حبوبات در شهرستان‌های دیم‌خیز همچون قوچان، درگز، کلات و سرخس تا ۵۰درصد و همچنین تولید حبوبات نسبت‌به سال گذشته، ۵۰درصد کاهش پیدا کرده است. درحال‌حاضر بیش از ۷۲۰هکتار حبوبات کشت شده است که ۱۹۰هکتار آن با استفاده از بذرکار است.