اجرای عملیات رفع خطر محل فرونشت بولوار کلاهدوز مشهد + فیلم و تصاویر بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان‌رضوی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون وزیر کار: مشهد الگوی موفق توسعه حمل‌و‌نقل ریلی در سایر کلانشهر‌هاست ۱۰۰ قطعه زمین در بینالود به خانواده‌های دارای ۴ فرزند اختصاص یافت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) شهردار مشهد: سیاست ما واگذاری اجرای برنامه‌های مناسبتی به مردم است به دنبال پذیرش سالانه ۴۰ هزار مددجوی زائر هستیم اصل ۴۳ قانون اساسی مورد غفلت قرار گرفته است «زائرسرای کرامت ۲» در مشهد افتتاح شد پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصدی احداث رینگ سلامت بوستان بجمهن مشهد شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند استقرار نیرو‌ها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد امسال مشهد به صورت ویژه به استقبال دهه کرامت می‌رود | خیابان امام رضایی‌ها نقطه عطف برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۳ است+ فیلم باران بهاری هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام برنامه‌های صدا وسیمای خراسان رضوی جهت برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی اعمال قانون ۱۷۴۹ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۹ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو پراید در صدر جدول خودرو‌های آلاینده مشهد قرار دارد ترافیک پر حجم مشهد در مسیر حوزه‌های امتحانی کنکور سراسری ۱۴۰۳ (۶ اردیبهشت۱۴۰۳) ساعت کار مترو مشهد در روز برگزاری کنکور تغییر کرد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران بهاری درجاده‌های خراسان رضوی | مه‌گرفتگی در محور درگز-قوچان (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) رونمایی از پوستر برگزاری دومین رویداد اهدای جایزه ملی جوانی جمعیت
سرخط خبرها

بازاری‌ها گفتند:«ما عید نمی‌خواهیم!»

  • کد خبر: ۳۴۸۳
  • ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۰
بازاری‌ها گفتند:«ما عید نمی‌خواهیم!»
با خاطرات محمود برکچی، یکی از قدیمی‌های بازار فرش

زینبی| محمود برکچی حجره کوچکی کنار مسجد دارد که عبارت «فرش برکچی» را با چسب‌های قرمز رنگ و رو رفته روی شیشه‌اش چسبانده و یکی از نقطه‌های «چ» هم شبیه به بقیه بازار بزرگ مشهد دیگر نیست. هشتادساله است و سال‌هاست که شغل پدرش را زیر همین بازارچه ادامه می‌دهد. او می‌گوید: «پدرم فوت کرده است اما حدود 70سال است که ما در این بازار حجره داریم. بازار از سال40 بازار فرش شد. از قدیمی‌ها بیشترشان فوت کرده‌اند و تعداد کمی هنوز نفس می‌کشند. خاطرم هست پشت ساختمان‌های بازار همه خانه بود که خیلی‌هایشان تخریب و بعضی هم به انبار تبدیل شده‌اند. بازار اینجا به شکل گنبدی و کف آن آجرپوش بود که حالا آسفالت شده است. از شکل مغازه‌ها هم اگر بخواهید بدانید، باید بگویم که همه ضربی بود و حالت گنبدی داشت و بالایش کاه‌گل بود. پایه‌های پهنی داشت که تخریبش کردند و به شکل الان ساختند.» برکچی درباره رفت‌وآمد مردم در اطراف حرم هم این‌طور می‌گوید: «اصل رفت‌وآمد مردم از اینجا بود. خیابان خسروی و ارگ نبود. الان در این بازار یک مسجد هست که از قدیم بوده و بالای آب‌انبار ساخته شده است. حتی مسجدش هم به شکل حیاط‌دار بود. یادم هست که حوضی داشت که آبش را از چاه آب می‌کشیدند و وضو می‌گرفتند که بعد به این شکل تغییرش دادند.

 

زورمان به تخریب بازار نرسید
بازاری‌ها در روال انقلاب نقش مهمی داشتند؛ چه برای تأمین مخارج و چه برای ایجاد همبستگی. بازار فرش هم نقش مهمی در این جریان داشته که برکچی چیزهایی در خاطرش مانده است: «زمان انقلاب بازار را می‌بستند و مبارزه می‌کردند. حتی یادم هست که ولیان نیمه شعبان اینجا را چراغانی کرد و مردم چراغ‌ها را خاموش کردند و گفتند ما عید نمی‌خواهیم.» او درباره تخریب بازار هم این‌طور نظر می‌دهد: «زمان تخریب مردم کمی مقاومت کردند، ولی زورشان نمی‌رسید. اینجا کاروان‌سراها و سراهای زیبایی بود که همه را تخریب کردند؛ سرای سلطانی، محمدیه، ملائکه، مینو، سودمند، سیگاری از آن جمله بودند. هر سرا هم متعلق به صنف خاصی بود. مثلا در سرای ملائکه همه کفش‌فروش بودند یا در محمدیه همه برنج‌فروش بودند. سرای آهن‌فروش‌ها و سرای فیروزه‌تراش‌ها هم بود. هر قسمت بازار یک شغلی داشت اما حالا فقط خاطره‌هایشان در ذهن ما پیرمردهای زیر بازارچه مانده است و بس.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->