کاردرمانی و فرصت‌های حرکت دوباره + ویدئو
علی صمدی جوان

به گزارش شهرآرانیوز، کاردرمانی یک حرفه مراقبت‌های بهداشتی است که هدف آن ارتقای سلامت جسمی و روانی است. کاردرمانی تنها شغلی است که به افراد در تمام طول عمر کمک می‌کند تا از طریق استفاده درمانی از فعالیت‌های روزمره، کار‌هایی را که می‌خواهند و باید انجام دهند، انجام دهند. متخصصان کاردرمانی به افراد در هر سنی این امکان را می‌دهند که با کمک به آن‌ها در پیشگیری یا ارتقای سلامتی، با وجود آسیب، بیماری یا ناتوانی، زندگی بهتری داشته باشند.

نرگس کاریزنویی متخصص کاردرمانی در گفت‌و‌گویی اختصاصی با شهرآرانیوز گفت: در مقوله کاردرمانی ویژه معلولان جسمی باید دانست که این افراد تقریبا یک‌سوم جامعه هدف هر اجتماعی را تشکیل می‌دهند و میزان امید به کسب استقلال زیستی، اجتماعی و معیشتی در آنان زیاد است.

 

{$sepehr_media_595427_400_300}

 

وی ادامه داد: در اینجا نقش خانواده اهمیت بیشتری می‌یابد؛ زیرا این خانواده است که با مداخله زودهنگام و اقدامات درمانی در زمان مناسب، می‌تواند از افزایش معلولیت در سنین بالاتر جلوگیری کند. افراد معلولی که در سنین پایین کاردرمانی نشوند، با افزایش سن دچار کوتاهی و بدشکلی‌های استخوانی می‌شوند و نیاز به عمل جراحی پیدا می‌کنند.

کاریزنویی بیان کرد: در چنین شرایطی، بهزیستی می‌تواند با انجام تشخیص زودهنگام و ارجاع به مراکز جهت هزینه کمتر و خدمات توان‌بخشی و فراهم‌کردن سرویس رفت‌وآمد، گام‌های ابتدایی درمان را در کنار خانواده‌ها بردارد.

این متخصص گفتاردرمانی خاطرنشان ساخت: نکاتی که عنوان شد از جنبه مثبت داستان است و متأسفانه به‌علت نقش کم‌رنگ بهزیستی در این حمایت‌ها، شاهد تشدید آثار معلولیت و ناتوانی خانواده در امر درمان و نگهداری و نهایتا، سپردن فرد به مراکز شبانه‌روزی هستیم. گاهی تردد خانواده با فرزند معلول و سختی‌های نگهداری او در منزل، مشکلات روانی و اقتصادی‌ای را به خانواده تحمیل می‌کند.