آیا نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان تغییر می‌کند؟

به گزارش شهرآرانیوز، قاسم احمدی لاشکی در مورد برخی از مواد قانون برنامه هفتم توسعه هفتم در مورد حداقل سن بازنشستگی، سابقه مورد نیاز برای بازنشستگی و میانگین محاسبه حقوق بازنشستگی برای کارمندان دولت گفت: محاسبه حقوق بازنشستگی بر اساس میانگین پنج سال آخر قطعیت ندارد و تا روز ۲۲ خرداد برنامه توسعه هفتم به مجلس شورای اسلامی ارائه نشده است. این برنامه را رئیس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی ارائه می‌دهد و مجلس، کمیسیون تلفیق برنامه توسعه هفتم را برای بررسی این برنامه تشکیل می‌دهد.

وی افزود: کمیسیون تلفیق برنامه توسعه هفتم با حضور ۹ نفر از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس و ۳ نفر از کمیسیون‌های ۱۲ گانه مجلس و مجموعاً ۴۵ عضو تشکیل می‌شود. این کمیسیون روی کلیات و جزییات این برنامه بررسی‌های تخصصی خود را انجام می‌دهند که نظرات کمیسیون‌های مجلس ازجمله کمیسیون آموزش در آن لحاظ می‌شود و در مرحله بعد این برنامه به صحن مجلس تقدیم می‌شود که در حال حاضر هیچ‌یک از فرایند‌های فوق طی نشده است.

لاشکی ادامه داد: در برنامه توسعه ششم کشور آنچه از سوی دولت ارائه‌شده بود با تغییرات در مجلس مواجه شد، لذا معتقدم برنامه توسعه هفتم نیز در مجلس با تغییرات همراه خواهد شد. همچنین نمایندگان مجلس می‌توانند استثنا‌هایی قائل شوند که به‌عنوان‌مثال بر اساس ماده ۲۸ برنامه توسعه ششم باید حجم دولت تا پایان برنامه ششم به‌اندازه ۱۵ درصد کوچک‌تر می‌شد، اما در همان قانون نمایندگان مجلس جمله به استثنای مدارس دولتی را قرار دادند که این موضوع کمک زیادی به آموزش‌وپرورش کرد که در برنامه هفتم هم می‌توانند استثنائاتی را قائل شوند.

مطابق ماده (۶۷) برنامه هفتم توسعه کشور، میزان مستمری بازنشستگی در تمامی صندوق‌ها و سازمان‌های بازنشستگی از سال اول برنامه عبارت است از یک سی‌ام متوسط حقوق یا دستمزد ماهیانه مشمول کسور فرد در پنج سال آخر بیمه‌پردازی ضرب در سنوات پرداخت حق بیمه مشروط بر آن که از سی‌و‌پنج سی‌ام متوسط مذکور بیشتر نباشد.

منبع: تسنیم


در ادامه حتما بخوانید

تذکر نمایندگان مجلس درباره پرداخت افزایش مستمری مددجویان بهزیستی و بازنشستگان

دولت لایحه‌ دائمی‌کردن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را به مجلس ارائه کند

صدور احکام رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته در چه مرحله‌ای است؟