چمران: شورا‌های شهر و روستا، انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند رئیس دیوان عالی کشور: سبقت در خدمت باید فرهنگ غالب در نظام شورایی کشور باشد آموزش ایمنی و مواجهه با حریق برای ۱۲۴ هزار شهروند مشهدی گپ و گفت با میراث دار سنت پرورش اسب یورقه در مهدی آباد| ما که هرچه بردیم، با رفقا خوردیم   شهروند خبرنگار | درخواست به‌سازی پیاده‌رو «ابرار ۱۰» در مشهد + پاسخ سرویس‌دهی رایگان خط‌۲ قطارشهری مشهد در روز شهادت امام‌جعفرصادق‌(ع) اعمال‌قانون ۱۸۱۸ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۱ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) دردسر‌های بودار همسایگی با انبار‌های خانگی | دپوی ضایعات در منازل مسکونی شهرک صابر مشهد ایست‌کار‌های مشهد، الگوی کشور | بیمه کارگران ایست‌کار‌ها در اولویت باشد هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار گرفت (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) احداث ۱۴ بوستان بزرگ در شهر مشهد | پروژه‌های زودبازده‌ برای محرومیت‌زدایی از حاشیه شهر ترافیک سنگین در بولوار ملک‌آباد و وکیل‌آباد مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حاجی بگلو: رویکرد و نگاه شورای ششم، تحقق عدالت‌محوری در مشهد است سردار رادان در مشهد: قسم به خون شهدا که حافظ سنگر حجاب هستیم| توطئه عریانی و برهنگی، برنامه نفوذ دشمن برای براندازی است مشهدالرضا(ع)، هم‌صدا با طنین حجاب و غیرت | اجتماع باشکوه حمایت از «طرح نور فراجا» برگزار شد + فیلم بلاتکلیفی ۴۵۰‌هزار هکتار از اراضی ملی خراسان رضوی شهروند خبرنگار | درخواست ترمیم آسفالت در بلوار شهید آوینی مشهد + پاسخ شهردار مشهد: کلان‌شهر مشهد در زمینه هوشمندسازی پیشرو است هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

۲ دانشگاه، یک هدف

  • کد خبر: ۱۰۷۱۲
  • ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۹
۲ دانشگاه، یک هدف
دکتر سیدمحمدحسین بحرینی‌طوسی رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد
سال ۱۳۱۳ اولین پیشنهاد تأسیس دانشگاه در مشهد در وزارت معارف آن زمان ثبت شد و سال ۱۳۱۸ موافقت‌نامه جدی‌تری برای تأسیس این دانشگاه ثبت و به وزارت معارف دستور داده شد تا در این مسیر اقدام شود. سرانجام سال ۱۳۲۶ آموزشگاه عالی بهداری مشهد پس از تکمیل، به پذیرش دانشجو اقدام کرد. ۲ سال بعد هم بنا شد تا این آموزشگاه به دانشکده پزشکی تبدیل شود و در این راستا سیزدهم آذر ۱۳۲۸ دکتر زنگنه، وزیر فرهنگ آن زمان، رسما دانشگاه علوم‌پزشکی را در مشهد افتتاح کرد و ۶۱ دانشجو هم در همان سال پذیرش شد.
دانشکده پزشکی نخستین دانشکده مشهد است. پس از این دانشکده و در سال ۱۳۳۴ به‌ترتیب دانشکده ادبیات، دانشکده معقول و منقول (الهیات) و دانشکده علوم به دانشگاه مشهد اضافه شدند. همه این دانشکده‌ها در حدفاصل سه‌راه ادبیات، خیابان اسرار و خیابان دانشگاه شکل گرفتند. نخستین دانشکده علوم‌پزشکی هم در محل دانشکده بهداشت امروز در خیابان دانشگاه بود.
همه این دانشکده‌ها تا سال ۱۳۶۴ با عنوان دانشگاه مشهد فعالیت می‌کردند؛ تا اینکه دولت تصمیم گرفت تا آموزش پزشکی و عالی را تفکیک کند. با تأسیس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی و دانشگاه فردوسی مشهد هم به‌صورت جداگانه متولد شدند.
درست است که از آن سال گسست فیزیکی اتفاق افتاد، ولی جدایی فکری و عاطفی میان ۲ دانشگاه اتفاق نیفتاده است؛ تا جایی که دانشگاه علوم‌پزشکی و فردوسی همچنان با هدف بالا بردن سطح آموزش آکادمیک و دانشگاهی در مشهد فعالیت می‌کنند. امروز هردو دانشگاه به لحاظ آموزشی و رتبه‌بندی‌های بین‌المللی جایگاه مناسبی دارند. دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد هیچ تفاوتی با دانشگاه علوم‌پزشکی تهران ندارد؛ اگرچه که تعداد اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه ۲ برابر دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد است.
هردو دانشگاه علوم‌پزشکی و فردوسی طی سال‌های اخیر در حیطه بین‌المللی‌سازی و جذب دانشجوی بین‌المللی تلاش کردند. در دانشگاه علوم‌پزشکی هر ترم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درخواست پذیرش برای مقاطع تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی‌ارشد، دکترای تخصصی، PHD، دکترای تخصصی بالینی در رشته‌های مختلف از کشور‌های دنیا به ثبت می‌رسد.
دانشگاه علوم‌پزشکی رتبه اول گردشگری سلامت را در کشور دارد. ضمن اینکه ۸ نفر از اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه در سال ۹۷ در زمره دانشمندان یک‌درصد یا برتر دنیا قرار گرفتند.
دانشگاه علوم‌پزشکی بزرگ‌ترین دانشگاه شرق کشور است و به همین علت وظیفه کلان آموزشی و توسعه دانش پزشکی در این منطقه را بر عهده دارد. مهرماه امسال هفتادمین دوره دانشجویان پزشکی وارد این دانشگاه شدند. از سوی دیگر شصت‌وسومین دوره دانشجویان پزشکی نیز شهریور ۹۷ از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شدند. باعث افتخار است که بسیاری از بزرگان کشور در حوزه‌های مختلف مانند وزارت بهداشت و علوم دانش‌آموخته دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد هستند.
دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد و بیمارستان امام رضا (ع) یادآور خاطرات بسیار مهمی در طول تاریخ جمهوری اسلامی هستند؛ تا جایی که این بیمارستان و کارکنان آن از پایگاه‌ها و پایه‌های اصلی آغاز انقلاب اسلامی در مشهد بودند.
امیدواریم مسیر افتخار و پویایی علمی در دانشگاه علوم‌پزشکی ادامه پیدا کند و بتوانیم دوشادوش دانشگاه فردوسی مشهد سطح علمی و فرهنگی کلان‌شهر مشهد را ارتقا دهیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->