خرداد ۱۴۰۳ به کدام کنسرت‌ها برویم؟ تغییر چهره جمشید هاشم‌پور در بوشهر + عکس سریال «ایلجیما» روی آنتن شبکه تماشا پارسا پیروزفر با سریال «در انتهای شب» در شبکه نمایش خانگی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ استاد فلسفه اسلامی، ادبیات و حافظ شناس: حکمت عملی ایرانی بی آزاری است مهران مدیری با «گل یا پوچ» در نمایش خانگی حرم رضوی محلی برای جاودانه شدن آثار هنری | اختتامیه و نمایشگاه آثار برگزیده جشنواره هنری «گنجینه مهر» برگزار شد + فیلم تهدید به بمب گذاری در جشنواره کن، ورودی کاخ را بست پخش فیلم «خانواده ملیله‌چی» در زادروز شهرام عبدلی + زمان پخش تشویق، اما استون در جشنواره کن برای «انواع مهربانی» «اسکار» به روایت امیر کربلایی‌زاده «زهرا خوشکام» همسر علی حاتمی در خاک آرام گرفت + تصاویر همه چیز درباره سریال بدل علی مسعودی + خلاصه داستان، زمان پخش و بازیگران آخرین وضعیت کیانوش عیاری در بیمارستان قسمت‌های جدید «سرزمین مادری» به آنتن نمی رسد
سرخط خبرها

سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تعطیل می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۲۹۸۰۳
  • ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۵
سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران تعطیل می‌شود؟
دبیر سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران گفت: تعطیلی این جشنواره ننگ بزرگی است که من زیر بار آن نمی‌روم.

به گزارش شهرآرانیوز، دومین نشست سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران صبح یکشنبه ۲۴ مهرماه در مجموعه باغ زیبا برپا شد تا مهدی آذرپندار دبیر این رویداد به تشریح جزئیات آن بپردازد.

این نشست در حالی برگزار شده است که در روزهای گذشته برخی فیلمسازان منتخب و نیز انجمن فیلم کوتاه ایران ایسفا نسبت به برپایی جشنواره فیلم کوتاه در شرایط فعلی جامعه انتقاد داشتند و درخواست‌هایی را برای تغییر تاریخ آن مطرح کرده بودند که البته آذرپندار با این درخواست موافقت نکرد.

در ابتدای این نشست مهدی آذرپندار که تاکید داشت اظهاراتش با توجه به فضای امروز جامعه که ممکن است با سوبرداشت و سوءتفاهم همراه شود،وفادارانه منتشر شود، بیان کرد: روزی که نشست خبری اول را برگزار کردیم، قصدمان این بود که برنامه‌های ما سنجیده شود و وعده ما جشنواره ای متنوع با گستردگی ژانرها بود. تلاش کردیم که با حضور سلایق مختلف به رای هیات انتخاب احترام بگذاریم و با یکی کردن هیأت‌های انتخاب و داوری‌ در بخش های تجربی و پویانمایی و مستند فیلم‌ها را به نمایش درآوریم. در این دوره در بخش داستانی ۱۰ فیلم کمدی و ۹ فیلم فانتزی باکیفیت داریم. در ژانر رازآلود، وحشت و پلیسی هم چند فیلم داریم و اینها براساس تنوع انتخاب شدند.

او با اشاره به کم بودن اعتراض‌ها نسبت به انتخاب فیلم‌ها در مقایسه با دوره‌های قبل افزود: همه ما انتظار یک جشنواره با حواشی کم را پیش‌بینی میکردیم ولی با این مسائل و اتفاق‌های اخیر برخورد کردیم و دوستان به این نتیجه رسیدند که شاید برگزاری جشنواره کار درستی نباشد. برخی تصور کردند که برگزاری این رویداد برای عادی سازی است که البته در ابتدای التهاب‌ها انصرافی به ما نرسید ولی از هفته گذشته براساس این تلقی‌ای که در اذهان ایجاد شد که برگزاری جشنواره برای عادی سازی است، با شرایط دیگری روبرو شدیم. من سوالم این است که چه اتفاقی افتاده که جشنواره فیلم کوتاه یک تمهید حکومتی برای عادی جلوه دادن است؟ من هم میدانم که شرایط برای نشان دادن فیلم عادی نیست و منِ مهدی آذرپندار که جمهوری اسلامی را حرم میدانم ناراحتم. از همفکران من هم کسانی کشته شدند و از زاویه نگاه به جمهوری اسلامی هم دوست نداشتیم این رویداد در این شرایط برگزار شود.

اما اگر جشنواره را الان برگزار نکنیم ، در چه تاریخی باید برگزار کنیم ؟ تعطیل شدن جشنواره ننگ بزرگی است که من زیر بار آن نمی‌روم که پس از ۳۸ دوره تریبون فیلم کوتاه را برای برای فیلمسازان از دست بدهیم. ساخت فیلم تعارضی با شرایط فعلی ندارد.‌

وی ادامه داد: وقتی حرف از تعویق فیلم می‌شود باید پرسید تعویق تا کی؟ چون هرگونه تعویقی دست کم به یک ماه دیگر می‌رسد، در حالی که از شهرستان‌ها مهمان‌هایی داریم که برایشان هتل رزرو شده است. تعویق برای عده‌ای، ایده است و برای ما کوهی از کار است. ضمن آنکه تا یک ماه آینده جشنواره حقیقت و جام جهانی و ددلاین جشنواره فجر را پیش رو داریم اما می‌بینیم که این فرصت‌ها بویژه راهیابی فیلم کوتاه به جشنواره فجر به راحتی نادیده گرفته می‌شود. همه اینها تعویق جشنواره را پیچیده می‌کند. بنای ما با فیلمسازها بر گفت وگو بوده و این صحبت‌ها مونولوگ گونه برای برپایی صرف نبوده اما اگر کسی در این شرایط راهکاری دارد، بدهد.

دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران درباره انصراف ها نیز گفت: انصراف، اساسا غیرقانونی است ولی من از کسانی که معترض هستند خواستم که انصراف خود را مکتوب اعلام کنند. فعلا دو فیلم در بخش داستانی و تجربی به صورت مکتوب اعلام انصراف دادند. دو سه نفر هم از داوری انصراف دادند اما هنوز اکثریت با کسانی است که میخواهند در جشنواره باشند.

وی درباره تبعات احتمالی برای انصرافی ها گفت: فشار روی این بچه‌ها بسیار زیاد است و تا جایی که می‌دانم و در اختیار من است این انصراف‌ها تبعاتی برای فیلمسازان ندارد. برخی از آنها مستقل تصمیم گرفته‌اند و برخی بسیار تحت فشار بودند و حتی آینده فیلمسازی خود را با مشکل می‌دیدند. ای کاش انصراف‌ها در آن روز شنبه ای که شهرهای کشور شلوغ بودند رخ می‌داد و میشد راحت‌تر قبول کرد نه اینکه بعد از یکسری استوری‌ها فیلمسازها تحت فشار قرار بگیرند. بعضی کسانی که انصراف دادند ذوق زیادی بابت حضور داشتند و به سختی با فیلم خود وداع کردند. خواهش من این است که اگر حرف و گله‌ای هست به من گفته شود و به این فیلمسازانی که در جشنواره حاضر هستند نقد نشود. من برای همه دوستان احترام قائلم. ما هیچ تقابلی با این بچه‌ها نداریم و برگزاری جشنواره به معنای لجبازی یا دستور از بالا به من نیست. سوال من مشخص است، در صورت تعویق، جشنواره چه زمانی برگزار شود و من پاسخ بخش بین‌الملل را چه بدهم؟ به آن کسی که فضای دوقطبی با شرف و بی شرف را به وجود آورد و سبب شد دوستان به سمت انصراف بروند تبریک میگویم که موفق شدید اما ای کاش فشار خود را بر ما وارد می‌کردید.

این را هم بدانید که بعضی هم‌وطنان ما در بخش های خارجی مکاتبه کرده‌اند که فیلمسازان خارجی به ایران نیایند تا جشنواره برگزار نشود. من مهدی آذرپندار معتقد به جمهوری اسلامی جشنواره را به این دلیل برگزار می‌کنم که وعده آن را داده بودم، نه اینکه بخواهم نشان بدهم عقب‌نشینی نمیکنم. ما فکر می‌کنیم فیلم کوتاه برآمده از دل این اجتماع است و بسیاری از فیلم‌ها انتقادی است و حال و هوای همین شرایط را دارد پس چرا باید فیلم‌ها را پنهان کنیم ؟

وی ادامه داد: در بخش بین‌الملل چهار فیلم انصرافی داریم که همه از یک جا هستند. عزیزدلی نامه نگاری کرده و از سوابق من گفته است. دوستان بیانیه دادند که ما مهمان جشنواره هستیم والله که حقیقت همین است و ما حتی ماجرای توهین به لوگوی یک جشنواره ملی را می‌توانستیم، پیگیری کنیم ولی بنای ما بر گفت‌وگو است.

آذرپندار درباره تغییر محل برگزاری جشنواره گفت: فضای جشنواره نباید امنیتی باشد و فکر می‌کنم این رویداد باید در شرایط باثباتی برگزار شود. اما به هرحال ممکن است حاشیه‌ها و اتفاق‌هایی رخ دهد ولی من قول میدهم که فضا امنیتی نباشد.

دبیر جشنواره درباره حضور ایسفا در جشنواره گفت: من آنها را میفهمم و می‌دانم که تحت فشار هستند. من توهم میزبانی ندارم و به تصمیم ایسفا برای شرکت نکردن در این دوره احترام می‌گذارم اما از صنف فیلم کوتاه و ایسفا توقع دارم که از کیان جشنواره و فیلم کوتاه حفاظت کنند، بخصوص در مقابل دوقطبی‌ها. همچنین تاکید میکنم که این رویداد جشن نیست و شاید نام آن فستیوال بود برخی بحث‌ها هم مطرح نمی‌شد. بخش آرای مردمی هم داریم ولی توسط صنف برگزار نمی‌شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->