به گزارش شهرآرانیوز، محمدمهدی یعقوب زاده، در خصوص نوسانات قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: بعد از اصلاح نظام یارانهها در کشور تولید و مصرف مرغ نوساناتی را تجربه کرده و میزان مصرف در بازار نسبت به قبل مشخص نیست. از اردیبهشت ماه سال جاری تقاضا برای مرغ بین ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش یافته و بیشتر از این میزان نیز کاهش نخواهد یافت. تلاش میشود مصرف مرغ در استان افزایش یابد.
وی درباره تولید مرغ در خراسان رضوی افزود: از اردیبهشت سال گذشته تا مهرماه سال گذشته ۶۱ میلیون قطعه جوجه ریزی در استان انجام شده که در در مدت ماه مشابه امسال این میزان ۵۴ میلیون یا حدود ده درصد کمتر بوده است. پیشبینی میشود این کمبود جوجه ریزی تا آخر سال در خراسان رضوی جبران شود. همچنین جوجه ریزی در مهرماه سال جاری حداقل ۲۰ درصد یعنی حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه بیشتر از شهریور ماه سال جاری بوده است.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: همچنین در شهریور ماه سال جاری تولید مرغ گرم روزانه به طور متوسط ۴۵۰ تن و در حال حاضر روزانه تولید مرغ ۴۵۰ تن است. در همین خصوص نیز روزانه ۵۰ تن مرغ منجمد در بازار استان تولید توزیع میشود.
یعقوب زاده افزود: گاهی در صورت امکان مرغ به استانهای جنوبی مانند سیستان و بلوچستان ارسال شده و از طرفی در صورت نیاز از استانهای شمالی به استان ما وارد میشود تا کمبود میزان مرغ جبران شود.
وی در خصوص منسجم کردن بازار و کاهش التهاب متناوب قیمت مرغ گرم بیان کرد: در این زمینه باید بازار مصرف و تولید مرغ در خراسان رضوی کنترل شود. طی چند ماه آینده تولید مرغ در استان افزایش خواهد یافت تا برای ایام عید نوروز مشکلی وجود نداشته باشد. مردم نباید نگران گران شدن مرغ در بازار باشند، زیرا بازار گاهی با نوسانات قیمت رو به رو بوده و وقتی هم که نوسان رخ میدهد میزان تولید نیز افزایش پیدا میکند. در حال حاضر واحدهای تولیدی به دنبال افزایش تولید بیشتر هستند، زیرا تولید کم به صرفه نیست.
مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: از آنجایی که هزینه نهادهها ۵ برابر شده است، هزینه تولید افزایش یافته و ما نیز توانستیم نقدینگی کافی برای واحدهای تولیدی را ایجاد کنیم که خود این مساله بر افزایش هزیته تولید اثرگذار است. هزینه تولید مرغ گوشتی قبل از اصلاح نظام یارانهها ۲ هزار میلیارد تومان بود که امروز به۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
یعقوب زاده بیان کرد: جهاد کشاورزی تلاش میکند با افزایش نقدینگی برای مرغدار، ایجاد قراردادهای خرید تضمینی از طریق زنجیرههای بزرگ تولید و حلقههای سرمایه گذار میزان تولید مرغ را در استان را افزایش دهد. تلاش میکنیم زنجیرههای تولید وارد فاز خرید تضمینی شوند تا در صورت وجود مرغ مازاد در سردخانه مرغ ذخیره شده و در صورت کمبود مرغ را به بازار عرضه کنند.