طرح عربستان برای ساخت طولانی‌ترین استخر معلق جهان در پروژه نئوم! + عکس اولین دریافت‌کننده کلیه خوک در جهان، بعد از دو ماه درگذشت ویدئو | سقوط در سیاه‌چاله چگونه خواهد بود؟ قوی‌ترین طوفان خورشیدی دو دهه اخیر در در برخی کشورها باعث شفق قطبی شد طوفان خورشیدی بر ماهواره‌های استارلینک تأثیر گذاشته است بهترین لپ‌تاپ‌های گیمینگ ۲۰۲۴ + مشخصات کنسول دستی ROG Ally X ایسوس کی معرفی خواهد شد؟ آیا OpenAI موتور جستجویش را در رویداد ChatGPT معرفی می‌کند؟ معرفی بازی معمایی Tiny Room Stories + لینک دانلود اندروید و IOS نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ با معرفی برگزیدگان پایان یافت اقدام نوآورانه استارتاپ مشهدی برای کمک به ناشنوایان در دریافت گواهی‌نامه رانندگی آلیس در ماتریکس | هوش مصنوعی چه نسبتی با ما و کسب‌وکار‌های ایرانی دارد؟ ویدئو | تصویر روز ناسا؛ گردش یک سیاهچاله چگونه است؟ سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور در مشهد به کار خود پایان داد ثبت نام تسهیلات اقتصاد دیجیتال آغاز شد زمان رونمایی از نینتندو سوییچ ۲ رسما اعلام شد جزئیاتی جدید از پردازنده گرافیکی پلی استیشن ۵ پرو پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ با هوش مصنوعی شارژدهی گلکسی S۲۵ ده درصد بهتر می‌شود انتقال داده‌های دستگاه اندروید قبلی به دستگاه‌ اندرویدی جدید سریع‌تر می‌شود
سرخط خبرها

آغاز پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی

  • کد خبر: ۱۳۸۱۵۱
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۲
آغاز پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی
فضانوردان ساکن در ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS)، به تازگی پرورش گوجه فرنگی را آغاز کردند. اما ناسا از کاشتن سبزیجات در فضا چه هدفی را دنبال می‌کند؟

به گزارش شهرآرانیوز - بر اساس اعلام ناسا، نیکول من، مهندس پرواز ساکن در ایستگاه فضایی بین‌المللی، نصب تجهیزات لازم برای آزمایش Veg-۰۵ را آغاز کرده است. اما Veg-۰۵ چیست؟ پرورش سبزیجات سالادی و ارزیابی مقبولیت و ارزش غذایی آن‌ها برای تامین سیستم غذایی ISS (به زبان ساده‌تر، تلاش ناسا برای پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه فضایی بین‌المللی)!

در این پروژه، گوجه فرنگی گیلاسی تحت دو شرایط نوری متفاوت در فضا پروش می‌یابد و به‌طور موازی، در زمین هم کاشته می‌شود. اتفاقا همین هفته گذشته بود که بذر‌های ارزشمند گوجه چری Red Robin، با راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس به ISS رسید.

آغاز پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی

به محض اینکه گوجه‌ها جوانه بزنند، اعضای تیم تفاوت در میزان بازدهی میوه‌ها، ترکیبات مغذی و سطح میکروبی (مقدار باکتری موجود در آن‌ها) را آنالیز خواهند کرد.

جالب اینکه بخشی از این آنالیز، با خوردن گوجه‌ها توسط فضانوردان انجام می‌شود و آن‌ها درباره مزه، بافت، آبدار بودن و سایر خصوصیات میوه‌ها نظر می‌دهند.

چرا ناسا می‌خواهد در ایستگاه فضایی گوجه بکارد؟

می‌دانیم که ناسا برنامه‌های فضایی بلندپروازانه‌ای دارد که شامل ماموریت‌های انسان-محور در ماه و مریخ می‌شود. پروژه آرتمیس ۱، عملا راه را برای ساختن پایگاه و اتصالات اینترنتی در کره ماه، هموار کرده است؛ مسیری که در نهایت به تحقق رویای دیرینه ناسا، یعنی قدم گذاشتن روی مریخ ختم خواهد شد.

در حال حاضر، فضانوردان ساکن در مدار پایین زمین، از غذا‌های بسته‌بندی شده استفاده می‌کنند و همین هم پاسخگوی نیاز آن‌هاست. ولی برای انجام یک ماموریت دو یا سه ساله در مریخ، نمی‌توان همه غذای مورد نیاز را یکباره به آنجا برد. زیرا غذا‌های بسته‌بندی شده در این مدت طولانی، کیفیت خود را از دست می‌دهند و ویتامین موجود در آن‌ها، تجزیه می‌شود. همچنین رساندن دوباره و چندباره غذا از زمین به فضانوردان، سخت و پرهزینه است.

پس برای انجام این ماموریت‌های بلندمدت، هیچ‌چیز بهتر از دسترسی به غذای تازه نیست. غذای تازه، مواد مغذی بیشتر و مزه بهتری دارد؛ ضمن اینکه سبزیجات، به رژیم غذایی فضانوردان تنوع خوشایندی می‌دهند.

از طرفی، کاشت و برداشت محصولات گیاهی برای مصرف روزانه، می‌تواند در سلامت روان فضانوردان هم موثر واقع شود.

آغاز پرورش گوجه فرنگی در ایستگاه بین‌المللی فضایی

با این تفاصیل، عجیب نیست که ناسا سخت در حال تحقیق روی پرورش محصولات گیاهی در فضاست و Veg-۰۵ تنها قطعه کوچکی از پازل است. پیش‌تر در قالب پروژه‌های Veg-۰۱ تا Veg-۰۴، کاشت سبزیجات دیگری هم از جمله کاهو و کلم در فضا آزمایش شده بود. اصلا در داخل ایستگاه فضایی بین‌المللی، یک بخش پرورش گیاه وجود دارد.

شاید حتی زمانی برسد که ارزش غذایی محصولات پرورش یافته در فضا، از محصولات زمینی پیشی بگیرد. برای نمونه، می‌توانیم از نوعی کاهوی تراریخته نام ببریم که به‌گفته‌ی دانشمندان، قابل رشد در فضا است.

این کاهوی خاص، مشابه هم‌نوعان زمینی خود است؛ ولی طوری تحت مهندسی ژنتیک قرار گرفته که از پوکی استخوان جلوگیری کند. افرادی که مدت زیادی را در جاذبه صفر سپری کنند، می‌توانند به درجاتی از این بیماری مبتلا شوند.

فضانوردان برای مصون ماندن از چنین مشکلی، معمولا دارو‌هایی به خود تزریق می‌کنند؛ اما چه بهتر که با خوردن سالاد سبزیجات، این مصونیت در آن‌ها ایجاد شود. شاید حتی در آینده، راهی برای القای ویژگی‌های مشابه به سبزیجات دیگر هم پیدا کنیم.

منبع: گجت نیوز به نفل از CNET

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->