«حبيب هشتمين خورشيد»؛ اولين كتاب درباره شهيد رئيسی رونمايی شد فیلم‌های سینمایی تلویزیون برای نیمه خرداد؛ از «صنوبر» تا «پا به پای آفتاب» رقابت سریال «نوبت لیلی» در جشنواره‌ بریتانیا برگزیدگان جشنواره دانشجویی موسیقی نواحی معرفی شدند + اسامی پخش مستند «پدر، پسر، گلوله» از شبکه دو به مناسبت قیام ۱۵ خرداد پوستر فیلم سینمایی «عطرآلود» منتشر شد + عکس بازپخش اپیزودهایی از «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» در نیمه خرداد + زمان پخش فراخوان جایزه پژوهش سال سینما منتشر شد + جزئیات تلویزیون ریسکِ تغییر مجری مناظره‌ها را می‌پذیرد؟ او با تمام رهبران خاورمیانه فرق داشت | روایتی از گفتگو‌ی اوریانا فالاچی با امام خمینی (ره) «ماه پنهان» محمدرضا یکانی در مراحل پایانی تولید آموزش به نسل جدید در بستر یک فیلم تلویزیونی | گزارشی از اکران خصوصی «محله باصفا» یک جای خالی و چند علامت سؤال | درنگی بر دلایل ضعف آثار سینمایی و تلویزیونی با محوریت امام خمینی (ره) اکران فیلم‌های کوتاه برگزیده فیلم فجر در سینماهای هنر و تجربه ماهرشالا علی در دنباله جدید «دنیای ژوراسیک» جزئیاتی از ساخت فیلم تگزاس ۴ و ۵ و حضور پژمان جمشیدی
سرخط خبرها

علی اکبرپور اسطلخی معروف به «بتهوون ایران» درگذشت

  • کد خبر: ۱۴۵۹۳۵
  • ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۷
علی اکبرپور اسطلخی معروف به «بتهوون ایران» درگذشت
صبح امروز، ۲۷ دی ماه، علی اکبرپور اسطلخی ـ موسیقیدان پیشکسوت ـ معروف به «بتهوون ایران» دار فانی را وداع گفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ صبح امروز ـ ۲۷ دی ماه ـ علی اکبرپور اسطلخی از موسیقیدان‌های بنام کشور و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت در ۸۸ سالگی پس از طی یک دوره بیماری درگذشت.

جزییات برگزاری مراسم خاکسپاری و وداع با این هنرمند پیشکسوت متعاقبا اعلام می‌شود.

همچنین سیدعباس عظیمی ـ مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت ـ در پیامی ضایعه درگذشت این عضو موسسه را که اهالی موسیقی او را با نام «بتهوون ایران» می‌شناسند، به خانواده او و اهالی هنر به خصوص هنرمندان پیشکسوت تسلیت گفت.

علی اکبرپور اسطلخی معروف به علی اکبرپور مدرک درجه یک هنری دارد و سال ۱۳۱۳ در روستای سیاه اسطلخ (از توابع خشک‌بیجار رشت) متولد شد.

او تحصیلات ابتدایی خود را در شهر رشت سپری کرد. اولین استاد او در فراگیری ساز ویولن «موسیو یِرواند» بود. از سن ۱۳ یا ۱۴ سالگی در «رادیو بی‌سیم» رشت به اجرای ویولن می‌پرداخت.

از دیگر استادان او می‌توان به «کیهان دیوان بیگی» و «رکن‌الدین نژند» اشاره کرد. در سال‌های جوانی یک ارکستر تشکیل داد که در رادیو رشت به اجرای موسیقی می‌پرداخت و «غلامحسین بنان» در سال ۱۳۳۴ با آن ارکستر برنامه داشته است.

در آن ایام با خوانندگانی همچون: «ناصر مسعودی»، «فانی»، «نادر گلچین» و «فریدون پوررضا» به عنوان آهنگساز، رهبر ارکستر و نوازنده همکاری می‌کرد.

از اساتید وی در موسیقی می‌توان «ابراهیم روحی‌فر»، «والودیا تارخانیان»، «اقدس پورتراب»، «محمود کریمی»، «حسن رادمرد»، «رحمت‌الله بدیعی»، «توماس کریستین داوید»، «مصطفی کمال پورتراب»، «حسین دهلوی»، «فرهاد فخرالدینی» و «احمد پژمان» را نام برد.

مجموعه «نغمه‌های زندگی»، «سوئیت‌ها» و «سمفونی‌ها» قطعه‌های گوناگون برای «ویولن»، «فلوت»، «نی»، «پیانو» و… از جمله آثار بی‌کلام اوست که برای ارکستر‌های بزرگ و کوچک نوشته شده‌اند. او با ارکستر‌هایی نظیر «باربد»، «نکیسا» و ارکستر‌های رادیو و تلویزیون همکاری داشت.

گیشه دمرده (براساس حکایت مشهور گیلکی)، قطعه میرزا کوچک‌خان (با صدای ناصر مسعودی)، سوئیت «دوره‌گرد قصه‌گو»، ترانه ساقی (با صدای مازیار)، تصنیف‌های «شهید وطن» و «بلند آسمان» از آثار علی اکبرپور اسطلخی محسوب می‌شوند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->