خبرنگاران زن فلسطینی قربانیان ترورهای هدفمند اسرائیل بی‌بی منجمه؛ بانوی نامدار ایرانی در عرصه ستاره‌شناسی زنان می‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند؟ بیشتر کشته‌شدگان حمله به اردوگاه رفح زنان و کودکان بودند چالش‌های شیرین و سخت یک مادر با ۵ فرزند روایت روز‌های سخت انتظار مریم کنعانی برای پیوند کبد | شفایم را از امام رضا (ع) خواستم پوستر | نقش آفرینی بانوان در دولت شهید جمهور تحول در حوزه زنان با حمایت‌های شهید خدمت ماجرای یک خانواده ورزشکار امام‌رضایی | مادرانه‌های یک مربی خشکی پوست در دوران بارداری؛ علل، علائم و راه حل‌ها افزایش سطح فلوراید در بدنِ زنان باردار ضریب هوشی کودک را کاهش می‌دهد خزعلی: ایران در وضعیت بحرانی خشونت علیه زنان قرار ندارد بانوان باید سهم ۵۰ درصدی در اهدای خون داشته باشند سلیمی: اخلاق‌ورزی سیاسی میراث شهید رئیسی است پاسخ به یک پرسش حقوقی بانوان | با ازدواج مجدد زن، مستمری قطع می‌شود؟ گردهمایی بانوان موثر و کارآفرین خراسانی در رویداد «ایراندخت» در مشهد برگزار می شود همه آنچه درباره پدر و مادر شدن با رحم جایگزین باید بدانید هشدار انجمن جراحان آمریکا درباره عوارض عمل‌های زیبایی زنان مهمترین دلیل ناباروری زوجین ازدواج و فرزندآوری دیرهنگام است مریم رجوی چطور زنان را از عشق، زنانگی و مادرانگی تهی کرد؟ واگویه‌های دختران دهه‌هشتادی با رئیس‌جمهور شهید
سرخط خبرها
پرداخت وام ازدواج لازم، اما برای ترغیب جوانان به تشکیل خانواده ناکافی است

پرداخت وام ازدواج لازم، اما برای ترغیب جوانان به تشکیل خانواده ناکافی است

  • کد خبر: ۲۰۶۸۴۱
  • ۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹
جامعه‌شناس و متخصص آسیب‌شناسی اجتماعی گفت: پرداخت وام ازدواج برای تشویق جوانان به تشکیل خانواده لازم است، اما برای ترغیب جوانان به تشکیل خانواده کافی نیست و باید عوامل و شرایط دیگر موثر در تسهیل ازدواج جوانان را نیز در نظر گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز، امان الله قرایی مقدم افزود: پرداخت وام ازدواج کار بسیار خوبی است که دولت‌ها برای تسهیل امور مالی ازدواج جوانان انجام می‌دهند، اما در کنار آن باید اقدامات دیگری نیز در حوزه‌های مختلف اعم از فرهنگی و اجتماعی نیز پیگیری کنند تا در افزایش آمار ازدواج موثر باشد.

وی با بیان اینکه باید موارد دیگر را نیز برای تشویق بیشتر جوانان به ازدواج در نظر گرفت، یادآورشد: وام ازدواج برای آغاز یک زندگی مشترک در کنار هر نوع کمک دیگری به جوانان برای تشکیل خانواده بسیار موثر و پسندیده است که باید استمرار یابد.

این روانشناس اجتماعی اضافه کرد: دولت در سال‌های اخیر سعی کرده است که در کنار پرداخت وام ازدواج گامی برای تامین مسکن جوانان نیز بردارد، اما باید به خاطر داشت که آنچه می‌تواند به جوانان دلگرمی دهد و امید به آینده آنان را بالا ببرد، ایجاد فضای شادی و نشاط در جامعه و چشم اندازی روشن از آینده است.

وی اظهار کرد: وام ازدواج و انواع حمایت‌های اقتصادی نه فقط در تشویق جوانان به ازدواج که در آینده آنان برای فرزندآوری نیز موثر است و نباید فراموش کرد که تشکیل خانواده ستون خیمه جامعه است از همین رو باید حمایت از تشکیل آن با جدیت دنبال شود.

قرائی مقدم خاطرنشان کرد: باید در کنار پرداخت وام ازدواج این مساله را نیز به خاطر داشت که ایجاد شادی و نشاط در جامعه، رفع بدبینی‌ها و یاس‌هایی که از ابعاد مختلف به جوانان تحمیل شده است، می‌تواند در تشویق آنان به ازدواج و تشکیل خانواده موثر باشد.

این روانشناس اجتماعی گفت: چشم انداز آینده که جوانان می‌بینند و به آن فکر می‌کنند، تاثیر بیشتری در تشویق آنان به ازدواج دارد و این چشم انداز متاثر از اشتغال، فرزندآوری و تامین آینده فرزندان است.

وی ادامه داد: مساله شادی و نشاط در جامعه، رفع بدبینی، یاس و نامیدی که از همه جوانب به جوانان تحمیل می‌شود، ضرورت دارد و مساله ازدواج را دچار مشکل می‌کند، محدودیت‌ها و ممانعت‌هایی که جای چشم پوشی دارد، اما هر روز بیشتر می‌شود نیز امر ازدواج را با مشکل روبرو می‌کند.

قرائی مقدم تاکید کرد: برخی از جوانان به دلیل اینکه تحت تاثیر رسانه‌های بیگانه و گروه‌های دوستان قرار گرفته‌اند، از مسئولیت پذیری و وظیفه مداری خودداری می‌کنند و این مساله اکنون حتی در بین آن دسته از جوانانی که مسکن، خودرو و درآمد مناسب دارند نیز دیده می‌شود به طوری که این افراد از ازدواج سر باز می‌زنند و تمایلی به تشکیل خانواده و زندگی مشترک ندارند.

این روانشناس اجتماعی تصریح کرد: شکل گیری روابط ناسالم بین دختران و پسران و حتی مردان و زنان، امر ازدواج را با مشکل روبرو می‌کند؛ جوانان زمانی که در این شرایط هستند، حاضر نیستند مسئولیت بپذیرند و تن به تشکیل خانواده بدهند و دیگر ازدواج برای آنان جذاب نیست.

وی اعلام کرد: کاهش آمار ازدواج، مشکل اجتماعی است، چون خانواده ستون خیمه جامعه است و وقتی ازدواج صورت نمی‌گیرد اقتصاد و فرهنگ با مشکل روبرو می‌شود و مشکلات روحی و روانی شکل می‌گیرد که می‌تواند ابعاد سیاسی نیز پیدا کند.

قرائی مقدم با بیان اینکه رشد جامعه در ابعاد مختلف به تشکیل خانواده وابسته است، افزود: وقتی خانواده تشکیل نشود، اقتصاد شکوفا نمی‌شود و شخص مجرد به فکر سرمایه گذاری، پس انداز و تامین مایحتاج زندگی در کنار خانواده نیست، در حالی که انتقال میراث از طریق این نهاد شکل می‌گیرد و آینده جامعه را تضمین می‌کند.

این روانشناس اجتماعی اذعان داشت: باید سعی کنیم چشم انداز آینده جامعه را که در ازدواج نقش بسیار زیادی دارد، روشنتر کنیم، امید جوانان را بالا ببریم و به آنان دلگرمی بدهیم.

وی به موضوع همباشی‌های سیاه اشاره و اظهارکرد: نامش را ازدواج سفید گذاشته‌اند در حالی که ازدواج نیست، چون این امر یک پیوند شرعی، قانونی و عرفی است و سفید نیست، چون پایان سیاه و دردناکی در انتظار اعضای آن است؛ تعهدی در آن نیست و هر لحظه امکان از هم پاشیدن زندگی وجود دارد و این برای افراد بسیار مضر است.

قرائی مقدم ترس از تشکیل خانواده و آینده آن را نیز از دیگر موانع ازدواج برشمرد و تاکید کرد: دولت و مسئولان باید جوانان را به آینده امیدوار کنند، نبود شادی و نشاط و دلخوشی در جامعه از عواملی است که باید رفع شود؛ پرداخت وام مفید و لازم است، اما کافی نیست، مسکن را دولت تامین می‌کند و خوب است، اما آن هم کافی نیست.

این متخصص آسیب‌شناسی اجتماعی با تاکید بر اینکه موضوع آینده نگری، مساله مهمی برای زوجین به شمار می‌آید، اظهار داشت: ناامنی اقتصادی و اجتماعی نهاد خانواده، فقدان امنیت شغلی برای مردان که می‌تواند بر ساختار اقتصادی خانواده اثر بگذارد و مواردی از این دست سبب می‌شود تا جوانان از ازدواج امتناع کنند؛ از این رو دولت باید به طور جدی برای اصلاح شاخص‌های کلان اقتصادی و اجتماعی اقدام کند.

بر اساس آخرین آمار سازمان ثبت احوال کشور، در بهار امسال در مجموع ۱۳۰ هزار و ۳۰۵ مورد ازدواج و ۳۸ هزار و ۱۳ مورد طلاق ثبت رسمی شد که رویداد ازدواج نسبت به فصل قبل ۰٫۳۶ درصد افزایش و نسبت به فصل مشابه سال قبل (بهار ۱۴۰۱) برابر ۹٫۳ درصد کاهش داشته است؛ همچنین رویداد طلاق نسبت به فصل قبل و فصل مشابه سال قبل به ترتیب ۲۷٫۶ و ۱۷٫۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

به طور کلی، میانگین سن در اولین ازدواج در مناطق شهری همواره بالاتر از مناطق روستایی بوده است. در بهار ۱۴۰۲، میانگین سن در اولین ازدواج در مردان ۲۸٫۱ سال و در زنان ۲۳٫۹ سال بوده است. همچنین میانگین سن در زمان ازدواج برای بهار ۱۴۰۲ در مردان ۳۰٫۷ سال و در زنان ۲۶٫۵ سال ثبت شده است.

باید این نکته را یادآور شد که در زمستان ۱۴۰۱ بیشترین ازدواج مردان در بازه سنی ۲۹-۲۰ ساله برابر ۶۶ هزار و ۲۱۱ مورد بوده است که شاخص برای زنان در بازه سنی ۲۰-۲۹ ساله و برابر ۵۳ هزار و ۷۸۰ مورد ثبت شده است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.