مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و سایر تکالیف مودیان اعلام شد جزییات تازه از نحوه فروش بلیت‌های اربعین (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط سرپرست ریاست جمهوری راه‌اندازی تالار ارز اشخاص در مرکز مبادله تا یک ماه دیگر جزئیات جدید از فروش اینترنتی نان | چگونه اینترنتی نان بخریم؟ شرایط فروش فوری سه محصول ایران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا زمان واریز کالابرگ خرداد ۱۴۰۳ مشخص شده است؟ بازار طلای جهانی در انتظار سیاستهای پولی ایالات متحده آرام شد توزیع روزانه ۱.۵ تن گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازار در مشهد تحقق بیش از ۲۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری قبض‌های میلیونی در انتظار مشترکان بد مصرف برق قیمت جدید کوییک پلاس اتوماتیک اعلام شد + جدول (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) ارز ترجیحی شکر حذف شد | گرانی در انتظار شکر؟ فراخوان گمرک برای جاماندگان فعال‌سازی موبایل مسافری توزیع تایر با ارائه ضمانت‌نامه تولیدکنندگان سردرگمی سهامداران در بلاتکلیفی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) طلای ۱۸ عیار در مشهد نسبت به دیروز گرانتر شد + جزئیات (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) نظر کارشناسان بازار‌های مالی درباره وضعیت بازار‌ها با توجه به انتخابات پیش رو + نمودار بانوان مشهدی چگونه می‌توانند وام خوداشتغالی خیاطی دریافت کنند؟ قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال امروز | کاهش اندک حباب سکه (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) واردات تمام مدل‌های آیفون همچنان ممنوع است | آیفون ۱۳ دیگر ترخیص نمی‌شود از رهن ۷۰۰ میلیونی تا اجاره ۲۰ میلیونی آپارتمان در کوی امیرالمومنین مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) آدرس اشتباهی حمایت از تولید | درس‌هایی از تئوری رشد آدام اسمیت ممنوعیت فروش پرواز‌های چارتری لغو شد؟ تعاونی مسکن کارگران به طور جدی در دستور کار است کلاهبرداری ۱۵۰۰ میلیارد ریالی با ترفند پیش فروش خودرو
سرخط خبرها

بازار مسکن ایران در یک قدمی اتفاق بزرگ

  • کد خبر: ۲۱۳۰۱۶
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۰
بازار مسکن ایران در یک قدمی اتفاق بزرگ
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بعد از انقلاب اسلامی برای حدود یک میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی در محدوده بافت‌های فرسوده پروانه صادر شده که از این تعداد ۲۲۶ هزار واحد معادل بیش از ۲۰ درصد از کل، طی حدود دو سال و نیم دولت سیزدهم اجرا شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد آیینی اظهار کرد: در دولت سیزدهم تاکنون ۲۲۶ هزار واحد مسکونی به مرحله نوسازی بافت‌های فرسوده رسیده که بیش از ۲۰ درصد نوسازی پس از انقلاب اسلامی را شامل می‌شود و تا پایان سال به رکورد جدیدی در بحث نوسازی دست پیدا می‌کنیم. سال آینده نیز ان‌شاءالله شرایط بهتر از امسال خواهد بود.

وی افزود: دولت سیزدهم نسبت به دولت قبل حداقل رشد ۵۰ درصد در صدور پروانه بافت‌های فرسوده رشد سالیانه داشته است. تعداد ۳۵۷ هزار واحد نیز در دولت‌های نهم و دهم اجرا شده که نشان می‌دهد این دو دولت توجه بیشتری به امر نوسازی مسکن در مقایسه با دولت‌های دیگر داشتند.

به گفته آیینی، امسال رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده تا پایان سال شکسته خواهد شد که کاری کم‌نظیر است و ان‌شاءالله سال آینده سال بهتری برای موضوع نوسازی است.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از مردم دعوت می‌کنیم از فرصت طلایی که دولت و شهرداری‌ها در قالب بسته تشویقی اعم از تخفیف پروانه، تسهیلات بانکی، بسته ۱۹ بندی و بسته زمین استفاده کنند. خوشبختانه بافت فرسوده این شرایط را دارد که تولیداتش سریع‌تر به بازار می‌رسد.

آیینی گفت: از ۲۲۶ هزار پروانه مسکونی که طی دو سال گذشته در بافت‌های فرسوده صادر شده ۸۰ هزار واحد به بهره‌برداری رسیده است. برای ۵۷ هزار واحد مراسم رسمی افتتاح برگزار شده و تلاش می‌کنیم تا پایان سال با حضور رئیس‌جمهور مراسم رسمی برای سایر واحد‌ها برگزار کنیم.

وی با اشاره به مهلت واگذاری سند برای حاشیه‌نشینان تا پایان سال جاری بیان کرد: بند «م» تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ این فرصت را فراهم کرد که ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی نسبت به دریافت سند اقدام کنند و برای تمدید این زمان، قانون وجود ندارد؛ بنابراین خواهشم این است که متقاضیان تا پایان سال از طریق سامانه facility.udrc.ir ثبت نام را انجام دهند.

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان همکاری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات نوسازی گفت: در حوزه بافت فرسوده تا کنون عمده تسهیلات توسط بانک مسکن پرداخت شده و بانک‌های دیگر تازه به این فرآیند ورود کرده اند؛ لذا هنوز ارزیابی نسبت به سایر بانک‌ها نداریم، اما بانک مسکن با تمام توانش اقدام به پرداخت وام نوسازی کرده که جای تقدیر و تشکر دارد.

نقش و اهمیت بافت فرسوده در بازار مسکن

بافت فرسوده یا منطقه‌های فرسوده شهری به مناطقی اطلاق می‌شود که ساختار‌ها و سازه‌های آن‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای دچار خرابی و فرسودگی شده‌اند. این نواحی معمولاً شامل ساختمان‌های قدیمی، معابر تاریخی و بافت‌های فرهنگی هستند که در طول زمان تحت تأثیر عوامل مختلفی مانند عدم نگهداری مناسب، کاهش استفاده و تغییر سلایق و نیاز‌های جامعه قرار گرفته‌اند.

بافت فرسوده در بازار مسکن اهمیت و نقش مهمی را دارد. در ادامه تعدادی از این نقش‌ها و اهمیت‌ها را بررسی می‌کنیم.

بسیاری از مناطق فرسوده دارای ارزش‌های فرهنگی و تاریخی بالقوه هستند. بازسازی و بازآفرینی این بافت‌ها می‌تواند منجر به حفظ و حراست از ارث فرهنگی و هویت شهری شود.

استفاده مجدد و بازسازی نواحی فرسوده می‌تواند منجر به توسعه پایدار شهری شود. به جای ساختن سازه‌های جدید در مناطق جداگانه، بازسازی و بهره‌برداری مجدد از بافت فرسوده می‌تواند منجر به استفاده بهینه‌تر از زمین‌ها و تأمین نیاز‌های مسکن در محله‌های مرکزی شهر شود.

بافت‌های فرسوده معمولاً دارای تنوع زیادی در نوع و اندازه ساختمان‌ها و معماری هستند. بازسازی این مناطق می‌تواند به تنوع فضایی شهر کمک کرده و محیطی زنده و جذاب را برای ساکنان و بازدیدکنندگان ایجاد کند.

بازسازی و توسعه بافت فرسوده می‌تواند فرصت‌های اشتغال محلی را ایجاد کند و به اقتصاد محلی رونق بخشد. این فرآیند می‌تواند منجر به ایجاد شغل‌ها در حوزه ساخت و ساز، تجارت محلی، خدمات و گردشگری شود.

ارزش افزوده و سرمایه‌گذاری: بازسازی بافت فرسوده می‌تواند منجر به ارتقاء ارزش ملک‌ها و ملک‌نشینی شود. این امر منجبا توجه به تصمیم مرکز ملی فضای مجازی و اعلام شورای عالی فضای مجازی، استفاده از فیلترشکن نیز ممنوع شده است. در گذشته، تنها فروش ابزار‌های رفع فیلتر بود، اما با این مصوبه جدید، دیگر کسی نمی‌تواند از ابزار‌های رفع فیلتر استفاده کند مگر اینکه مجوزی کسب کرده باشد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->