سعیده ساجدینیا - علی غفوریمقدم در گفتوگو با شهرآرانیوز، در تشریح سبد معیشتی با همراهی ارگانهایی مانند آستان قدس، سپاه، کمیته امداد و شهرداری، گفت: برای کمک به کاملکردن این سبد، با دستور استاندار ۱۵۰۰ تن برنج هندی و ۵۰۰ تن شکر در نظر گرفتیم و اکنون این اقلام در میان اقشار آسیبپذیر درحال توزیع است.
۱۰۰۰ تن از سهم برنج مشهدیها توزیع شد
او درباره اقلام رمضانی ستاد تنظیمبازار نیز گفت: ۴۰۴۴ تن برنج هندی سهمیه خراسانرضوی شد که ۵۰ درصد آن به شهر مشهد اختصاص یافت. توزیع این برنج در فروشگاههای مرجع زنجیرهای و تعاونیهای مشهد به قیمت هر کیسه ۱۰کیلویی ۷۲هزار تومان آغاز شده و تاکنون حواله بیش از ۱۰۰۰ تن از این سهمیه صادر شده و در شبکه مصرف جذب شده است. در رابطه با شهرستانها هم ابلاغ لازم انجام شده و تحویل حوالهها آغاز شده است.
شکر کیلویی ۵۹۰۰ تومان
غفوریمقدم با اشاره به تخصیص ۳۵۴۴ تنی شکر برای خراسانرضوی، اظهار کرد: این میزان شکر را در اختیار کارخانجات بستهبندی شکر قرار دادیم تا در قالب بستهبندیهای یک کیلوگرمی به ارزش ۵۹۰۰ تومان در اختیار متقاضیان قرار بگیرد. فروشگاههای مرجع فروش شکر نیز فروشگاههای بزرگ زنجیرهای هستند.
۱۲۰۰ تن گوشت ۴۲ هزار تومانی
او درباره وضعیت گوشت گوساله تنظیمبازاری گفت: این گوشتها برای مصرفکننده کیلویی ۴۲ هزار تومان در بازار عرضه میشود و در مجموع ۱۲۰۰ تن گوشت منجمد تنظیمبازاری داریم که ۵۰ درصد آن به مشهد اختصاص دارد. برخی حوالههای این گوشتها را گرفتهاند و توزیع آن در شبکه مصرف در دستورکار قرار گرفته است.
برای مرغ نگرانی نداریم
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسانرضوی با اشاره به تخصیص ۱۲۰۰ تن مرغ منجمد به استان، گفت: قیمت هر کیلوگرم مرغ منجمد ۱۱ هزار و ۶۰۰ تومان است و باتوجه به اینکه قیمت مرغ گرم اکنون در بازار پایینتر از این قیمت است، بهنظر میرسد فعلا بازار کشش توزیع این مرغها را نداشته باشد، اما بهمحض اینکه با افزایش تقاضا یا افزایش قیمت مرغ در ماه رمضان مواجه شویم، آمادگی لازم را برای توزیع مرغ منجمد داریم و هیچ نگرانیای وجود ندارد.
پیگیر قیمت حبوبات هستیم
او با بیان اینکه افزایش قیمت حبوبات یکی از مشکلات پیشرو بوده است، توضیح داد: در جلسه هفته گذشته ستاد تنظیمبازار و نیز نشستی با اتحادیه فروشندگان مواد غذایی و حبوبات، پیگیر ایجاد تعادل قیمتی حبوبات در بازار بودیم و امیدواریم این تلاشها به نتیجه برسد.
توضیح درباره برنج پاکستانی
غفوریمقدم همچنین درباره نبود برنج پاکستانی در بازار با اعلام اینکه واردات برنج پاکستانی بهصورت مستمر با ارز دولتی تأمین میشد، گفت: از نیمه دوم اسفندماه۹۸ بهدلیل اختلال در روند صادرات و واردات بهعلت شیوع ویروس کرونا و حتی توقف آن، روند اختصاص سهمیه برنج به استانها کند و به بازار شوک وارد شد و بهاینترتیب قیمت برنج پاکستانی افزایش یافت.
پیش از این، این مسئول سازمان صنعت وعده کاهش قیمت برنج را تا قبل از ماه مبارک رمضان داده و گفته بود: بیش از ۷۰درصد برنج مصرفی در خراسانرضوی از نوع پاکستانی است و تا قبل از نوسانات قیمت ارز، بارانداز برنج پاکستانی بودیم و برنج پاکستانی از خراسانرضوی به نقاط دیگر کشور فرستاده میشد. غفوریمقدم همچنین از درخواست تخصیص سهمیه برنج پاکستانی به خراسانرضوی از شخص وزیر خبر داده بود.