«حبيب هشتمين خورشيد»؛ اولين كتاب درباره شهيد رئيسی رونمايی شد فیلم‌های سینمایی تلویزیون برای نیمه خرداد؛ از «صنوبر» تا «پا به پای آفتاب» رقابت سریال «نوبت لیلی» در جشنواره‌ بریتانیا برگزیدگان جشنواره دانشجویی موسیقی نواحی معرفی شدند + اسامی پخش مستند «پدر، پسر، گلوله» از شبکه دو به مناسبت قیام ۱۵ خرداد پوستر فیلم سینمایی «عطرآلود» منتشر شد + عکس بازپخش اپیزودهایی از «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» در نیمه خرداد + زمان پخش فراخوان جایزه پژوهش سال سینما منتشر شد + جزئیات تلویزیون ریسکِ تغییر مجری مناظره‌ها را می‌پذیرد؟ او با تمام رهبران خاورمیانه فرق داشت | روایتی از گفتگو‌ی اوریانا فالاچی با امام خمینی (ره) «ماه پنهان» محمدرضا یکانی در مراحل پایانی تولید آموزش به نسل جدید در بستر یک فیلم تلویزیونی | گزارشی از اکران خصوصی «محله باصفا» یک جای خالی و چند علامت سؤال | درنگی بر دلایل ضعف آثار سینمایی و تلویزیونی با محوریت امام خمینی (ره) اکران فیلم‌های کوتاه برگزیده فیلم فجر در سینماهای هنر و تجربه ماهرشالا علی در دنباله جدید «دنیای ژوراسیک» جزئیاتی از ساخت فیلم تگزاس ۴ و ۵ و حضور پژمان جمشیدی
سرخط خبرها

موسی علمی، یکی دیگر از ناشران خاندان علمی، درگذشت + مختصری از تاریخ خاندان بزرگ علمی

  • کد خبر: ۳۴۲۹۹
  • ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷
موسی علمی، یکی دیگر از ناشران خاندان علمی، درگذشت + مختصری از تاریخ خاندان بزرگ علمی
موسی علمی، از اعضای خاندان علمی، مدیر کتابفروشی علمی و از دست اندر کاران نشرهای علم، علمی و سخن، صبح امروز در اثر بیماری درگذشت. 

شهرآرانیوز؛ موسی علمی، فرزند محمدعلی علمی (پسر محمداسماعیل علمی) و بنیانگذار شرکت تضامنی چاپ علمی بود که همراه با برادرانش ۸ انتشارات و چندین کتابفروشی را اداره می‌کردند. 

 

موسی علمی، کتابفروشی علمی -کهن‌ترین میراث خاندان علمی- را در اختیار داشت؛ کتابفروشی کهن‌سالی که از جنگ جهانی دوم بر جا بود اما در سال های اخیر تعطیل شده بود.

 

خاندان علمی بیش از ۱۰۰ سال است که در کار چاپ هستند و انتشارات زیادی را مدیریت کرده و می‌کنند.

 

درباره خاندان علمی و میراثشان

 

حاج محمداسماعیل علمی، در زمان رضاشاه به همراه پسرانش تصمیم گرفت شرکت تضامنی علمی را تاسیس کند. آن‌‌ها  جنب ساختمان وزارت دارایی، کتابفروشی‌‌شان را دایر کردند. اسماعیل علمی به همراه محمدعلی ترقی، صاحب و موسس انتشارات خیام، بارها به هند سفر کرد تا از آنجا کتاب‌های فارسی چاپ هند را به تهران بیاورند.

 

بعدها که وزارت دارایی گسترش پیدا کرد، کتاب‌فروشی علمی‌ها خراب شد و آن‌ها کمی پایین‌تر از مکان قبلی کتاب‌فروشی جدیدشان را دایر کردند. همان‌زمان‌‌ها روس‌ها می‌خواسند در مشهد چاپ‌خانه‌ای را بفروشند. او هم به مشهد رفت و یک دستگاه ماشین چاپ سنگی با لوازم آن خریداری کرد و با مشقات بسیار آن را به تهران و کتابفروشی‌اش آورد؛ این کتاب‌فروشی درنهایت به دست پنج پسرش، ازجمله موسی، افتاد.

 

انتشارات علمی، زمانی کتاب‌های درسی را چاپ می‌کردند. آن‌ها از بزرگ‌ترین ناشران کتاب‌های درسی در کشور بودند.

 

همه برادران موسی علمی، به جز یک نفر، در کار نشر هستند:

احمد علمی (انتشارات ایران)

رضا علمی (انتشارات نوین)

 محسن علمی (انتشارات نادی)

حسن علمی (انتشارات علمی)

مهدی علمی (نشر علم)

عباس علمی (انتشارات زریاب)

علی اصغر علمی (انتشارات سخن)

 

موسی علمی، یکی دیگر از ناشران خاندان علمی، درگذشت + مختصری از تاریخ خاندان بزرگ علمی

 

از میان دختران محمدعلی علمی نیز صدیقه علمی با عبدالرحیم جعفری، موسس انتشارات امیرکبیر، ازدواج کرد.  قدسی علمی نیز با حسن علمی، کتابفروش، ازدواج کرد. فرزندان قدسی علمی، کمال علمی، انتشارات پیکان، و علی علمی، نشر البرز، را راه‌اندازی کرده‌اند.

 

خاندان علمی یکی از مهم‌ترین خاندان‌های نشر در ایران هستند که نسل‌اندرنسل در حیطه چاپ و انتشار کتاب فعال بوده‌اند. خاندانی که بخش مهمی از تاریخ صنعت نشر با نام آنان پیوند خورده است.

 

محمود علمی، بنیان‌گذار انتشارات جاویدان و برادر موسی علمی، هم چهارشنبه (۱۴ خردادماه ۱۳۹۹) از دنبا رفته بود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->