طنین همتی| شهرآرانیوز، مهدی مقدسی دراین باره اظهار کرد: بر اساس تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبنی برمبازره با قاچاق کالا، انبارها موظف هستند اطلاعات ورود و خروج کالاها از جمله برنج را که حساسیت بیشتری دارد، ثبت کنند. برخی از انبارها متأسفانه این اقدام را انجام ندادند که ما برایشان ۲۱ پرونده به ارزش ۲۹۷ میلیارد ریال با تخلف عدم ثبت ورود و خروج در سامانه جامع انبارها و با موضوع قاچاق تشکیل دادیم.
وی تصریح کرد: باتوجهبه اینکه مدتی است به
برنج وارداتی ارز دولتی تعلق نمیگیرد، پیشبینیپذیر بود برنجهای وارداتی از جمله برنج پاکستانی که بیشترین مصرف را در مشهد و در خراسان رضوی دارد، دچار افزایش قیمت شود که این افزایش بر مبنای تغییر ارز و نه گرانفروشی بود.
وی افزود: این محدودیت ارزی تأثیرش را بر بازار برنج داخلی هم گذاشت و ماشاهد افزایش قیمت برنجهای داخلی هم بودیم که مردم را هم دچار مشکل کرده است.
مقدسی ادامه داد:، اما بحث گرانفروشی در این بخش شامل سوءاستفاده برخی افراد از این وضعیت شده است که حتی قیمتهایی بالاتر از ارز نیمایی اعلامشده، برای برنج در نظر گرفتند.
مسئول رسیدگی به شکایات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تأکید کرد:
در ۵ ماه ابتدای امسال در حوزه برنج باتوجهبه اهمیت موضوع که بیشترین بازرسی را به خود اختصاص داد، ۳۲۷۵ بازرسی که منجر به ۲۸۶ فقره پرونده تخلف شده است، داشتیم. ارزش پروندههای تنظیمی ۳۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بوده است که به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است.
مقدسی یادآورشد: در حوزه برنج داخلی قیمتگذاری بر مبنای عرضه و تقاضاست که خود کشاورز تعیینکننده است. در بحث برنجهای داخلی کسی قیمت مصوبی اعلام نمیکند، چون شرایط تولید محصولات کشاورزی بر همین پایه است که بر مبنای عرضه و تقاضا باشد.
وی با اشاره به تقلب در عرضه برنج در شهر اذعان کرد: تخلف دیگری که در حوزه برنج، بهویژه برنج پاکستانی داریم، موضوع تقلب است که باتوجهبه افزایش چشمگیر قیمتها، برخی افراد منفعتطلب، برنجهای با کیفیت پایین و حتی برنجهای تنظیم بازاری را با عنوان برنج درجه یک بستهبندی میکردند و با برند مشخص و کیفیت متفاوت عرضه میکردند که در همین راستا انباری را هم کشف و ضبط کردیم.