نماینده مهاجران اهل تسنن در مشهد: امام خمینی (ره) نشان دادند که اسلام مرز ندارد یک مجاهد افغانستانی: امام خمینی (ره) برای مردم افغانستان سنگ تمام گذاشت طالبان به حکمتیار اجازه ترک کابل برای سفر به تهران را ندادند ابوطالب مظفری: افغانستانی‌ها امام‌خمینی(ره) را به‌عنوان یک رهبر سیاسی می‌شناختند عصمت‌اللهی: در اندیشه بلند امام، مرز جغرافیایی معنایی نداشت بیگانگی طالبان با دیپلماسی | پافشاری کابل بر پایان کار سرکنسول افغانستان در مشهد نخبگان افغانستانی از جایگاه امام خمینی (ره) در جهان اسلام گفتند تسهیلات جمهوری اسلامی ایران برای زائران افغانستانی اربعین ۱۴۰۳ مهاجران افغانستانی محله گلشهر در مراسمی یاد شهید رئیسی را گرامی داشتند نماینده افغان تبار پارلمان استرالیا پس از محکومیت جنایات اسرائیل استعفا داد احتمال بارندگی شدید در ولایت‌های بدخشان و نورستان (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) واکنش وزارت خارجه به درخواست طالبان برای تغییر کادر سرکنسولگری مشهد | منطبق با روش‌های بین‌المللی اقدام کنید تیم ملی فوتسال افغانستان آنالیزور اسپانیایی به خدمت گرفت ساعت کاری مرز ماهیرود افزایش یافت | رشد وزنی ۹۰ درصدی صادرات به افغانستان از مرز ماهیرود عبدالله عبدالله از کمک‌های ایران به مردم افغانستان قدردانی کرد تیم ملی فوتسال افغانستان قبل از جام جهانی در ۳ تورنمنت شرکت خواهد کرد آمریکا و آلمان درباره پیوستن اوکراین به ناتو هشدار دادند برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در جام جهانی ازبکستان طرح پوشش بیمه‌ای اتباع و مهاجرین خارجی مجاز ساکن ایران آغاز شد سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان: در جام جهانی همه راه‌ها به تیم‌های بزرگ ختم می‌شود
سرخط خبرها

ملازهی: طالبان به دنبال موضع برتر در مذاکرات با دولت افغانستان است

  • کد خبر: ۷۱۱۷۸
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۸
ملازهی: طالبان به دنبال موضع برتر در مذاکرات با دولت افغانستان است
یک کارشناس مسائل شبه قاره با اشاره به تحرکات طالبان برای تصرف مناطق در افغانستان گفت: به نظر می‌رسد که طالبان تصمیم گرفته وارد مذاکره نشود و از نظر نظامی موضوع را حل کنند گرچه راه حل سیاسی را رد نمی کند تا موضع برتری را نسبت به دولت داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ پیرمحمد ملازهی در خصوص تحولات افغانستان و تسلط طالبان بر مناطق بیشتری از این کشور گفت: در حال حاضر طالبان در بسیاری از مناطق در حال جنگ است. در غرب و شمال افغانستان می‌جنگد و با توجه به شرایطی که به وجود آمده نیروهای دولتی هم انگیزه کافی برای مقاومت ندارند.

 

وی تصریح کرد: در واقع هر کجا که طالبان در موضع برتر قرار می‌گیرد نیروهای دولتی به این بهانه که نمی‌توانیم مقاومت کنیم تغییر موضع داده و به لحاظ تاکتیکی عقب نشینی می‌کنند. در واقع طالبان از نظر نظامی در موقعیت برتری قرار می‌گیرد.

 

این کارشناس مسائل شبه قاره همچنین بیان کرد: هم اکنون بحث این است که طالبان تصمیم گرفتند وارد مذاکره نشوند و موضوع را نظامی حل کنند لذا دیدگاه های متفاوتی که هم ارائه شده، نخست اینکه طالبان راه حل سیاسی را رد نمی کند از طرفی می خواهد مناطق بیشتری را تصرف کند تا در مذاکرات موضع برتری را نسبت به دولت داشته باشد.

 

وی افزود: از طرفی دولت مرکزی هم توافق کرده که 60 درصد در اختیار طالبان و 40 درصد برای بقیه باشد اما طالبان رضایت نداده است. لذا به دنبال این است که بتواند سهم بیشتری را به دست آورد.

 

ملازهی در ادامه اظهار کرد: طالبان با توجه به ایدئولوژی هایی که دارد خیلی به این مسئله توجه نمی کند که چه اتفاقی رخ خواهد داد. ممکن است گروه های قومی در مناطق دیگر مسلط شوند، حتی اگر همین طالبان کابل را در اختیار بگیرند امکان اینکه طیف عبدالله عبدالله و تشکیلات آنها بروند به سمت شما و قدرت را به دست بگیرند وجود دارد اما نتیجه آن چیزی جز جنگ داخلی آن هم با آینده ای نامعلوم نخواهد بود.

 

این کارشناس مسائل شبه قاره تصریح کرد: ممکن است افغانستان تجزیه شود به دو قسمت خراسان در شمال این کشور و پشتونستان در جنوب و این خطر وجود دارد. البته بعید می دانم طالبان در این شرایط بخواهند تصمیم نهایی را بگیرند زیرا آنها گروه های ایدئولوژیک و انحصارطلب هستند.

 

وی درباره اینکه نزدیکی طالبان به مرزهای ایران می تواند خطرآفرین برای امنیت مرزهای ما باشد گفت: اگر بخواهیم از این زاویه نگاه کنیم که بخشی از بلوچ ها در خاک ایران و بخشی در افغانستان هستند و ممکن است با طالبان شریک باشند در آن صورت بعید نیست که طالبان پروژه بزرگتری در نظر خود داشته باشد که مشکلاتی برای ایران هم به وجود آید. طی ماه های اخیر هم مذاکراتی بین ایران و طالبان انجام شده است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->